Átadási ceremónia

Ünnepélyes átadási ceremónia keretében leplezték le, illetve szentelték és áldották meg az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltó szertárának falára került, Natkó László és Berecz István keze munkáját dicsérő harangot.

 

Az idén 120 esztendős fennállását ünneplő Ibrányi Tűzoltó Egyesület rendezvényét a megyei rendvédelmi szervezetek sok magas beosztású tagja mellett megtisztelte jelenlétével Dr. Vinnai Győző választókerületünk országgyűlési képviselője is.

Az ünnepi ceremónia kezdéseként Dajka András és Kovács Áron zenei kíséretében szólalt meg a Himnusz, majd az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium tanulójának Oláh Patriknak a szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők.

Ezt követően került sor a Natkó László által öntött harang és a Berecz István által faragott tartószerkezet ünnepélyes leleplezésére és átadására, amelyet Dr. Vinnai Győző választókerületünk országgyűlési képviselője, Berencsi Béla Ibrány város polgármestere és Birgány János tűzoltó hadnagy az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka prezentált.

Birgány János tűzoltó hadnagy az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka beszédében elárulta a harang szimbolikáját. A tűzoltó hagyományok szerint a harangot mindig megkongatják a mentésből sikeresen és épségben visszatérő lánglovagok.

A parancsnoki beszédet követően Dr. Vinnai Győző választókerületünk országgyűlési képviselőjének ünnepi gondolatai következtek.

A beszédeket követően Gorcsa Péter paróchus úr megszentelte, Vass László nagytiszteletű úr pedig megáldotta a harangot.

A Szózat hangjaival zárult az átadási ceremónia, az ünnepség viszont az ibrányi vendéglőben folytatódott, ahol az idén 120 esztendős fennállását ünneplő Ibrányi Tűzoltó Egyesület közgyűlésén vettek részt a meghívottak és a vendégek.

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/harang%C3%A1tad%C3%A1si-cerem%C3%B3nia

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.