Átadták az Ibrányi Kormányablakot

Ünnepélyes keretek között, szeptember 10-én délután 15 órakor adták át Ibrányban az Ibrányi Járási Hivatalban a megye legújabb Kormányablakát, ahol hétfő reggeltől várják majd az ügyfeleket.

Az Ibrányi Kormányablak ünnepélyes átadási ceremóniáját személyes jelenlétével is megtisztelte Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Vinnai Győző, térségünk egyéni országgyűlési képviselője, Szűcs Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Ibrányi Járási Hivatalának vezetője, Berencsi Béla, Ibrány város polgármestere. Ugyanakkor elfogadták a meghívást a megye járási hivatalvezetői, az Ibrányi Járás településeinek polgármesterei, alpolgármesterei jegyzői, az Ibrányi Képviselő-testület tagjai, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal számos főosztályvezetője, osztályvezetője, a helyi intézményvezetők, szervezeti egységek vezetői.

A Himnusz elhangzását követően az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola növendékeinek rövid műsorát hallgathatták és tekinthették meg a jelenlévők.

A népdalcsokor elhangzását követően Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára lépett a mikrofonhoz. Államtitkár úr elmondta, az Orbán-kormány 2010-es hivatalba lépésekor az egyik legfontosabb feladataként a közigazgatás megújítását tűzte ki célul. A kormány célja, hogy egy jól működő, ügyfélközpontú közigazgatást építsen ki, és felzárkózzon a 21. századi technikai követelményekhez.

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője kijelentette, jó döntés volt Ibrányból járási székhelyt avanzsálni. Ünnepi köszöntőjében ugyanakkor rávilágított, hogy a kormányablakok sikeres működésének két fontos pillére van. Az egyik pillér a XXI. század igényeinek megfelelő informatikai háttér. A másik, ugyanilyen fontos pillér pedig a kormányablakokban dolgozó munkatársak, akik a szolgáltató közigazgatást képviselik, amelyben az ügyfél, és a sikeres ügyintézés a legfontosabb.

Kozma Péter kormánymegbízott kiemelte, a kormányablakokban jelenleg majd 400 ügytípus intézhető, azonban a kormányzat további fontos törekvése, hogy az intézhető ügyek száma nagyságrendekkel bővüljön, akár kétezernél is több ügykörben lehessen eljárni. Ehhez fontos a kormányablakokban dolgozók anyagi megbecsülése, amelyhez 23 milliárd forint van elkülönítve a költségvetésben.

Szűcs Sándor, az Ibrányi Járási Hivatalának vezetője beszédében köszönetet mondott a megyei kormányhivatal vezetőinek, az Ibrányi Kormányablakot megvalósító tervezőknek, kivitelezőknek és valamennyi munkatársának. Külön köszönetet mondott Ibrány Város Önkormányzatának, amiért 2013 januárjától a megye egyik legkorszerűbben felújított polgármesteri hivatalát teljes egészében felajánlották a járás részére. Hivatalvezető úr kiemelte, Ibrány immár nemcsak kulturális és oktatási központja az Ibrányi Járásnak, hanem közigazgatási vezető szerepét is teljes mértékben betöltheti.

Ezt követően kerülhetett sor az Ibrányi Járási Hivatal Ibrányi Kormányablakának ünnepélyes szalagvágási ceremóniájára. Ennek során Dr. Czomba Sándor államtitkár, Kozma Péter kormánymegbízott, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Szűcs Sándor járási hivatalvezető, közösen átvágták a nemzeti színű szalagot és átadták az Ibrányi Kormányablakot az ügyfelek részére.

A szalagvágási ceremóniát követően Berencsi Béla, Ibrány város polgármestere mondott pohárköszöntőt. Természetesen polgármester úr is köszönetet mondott mindenkinek, aki a legcsekélyebb módon is, de tett az Ibrányi Kormányablak megvalósulásáért. Reményét fejezte ki, hogy az Ibrányi Kormányablakban az ügyintézés valódi segítséget jelent majd az ügyfelek számára. Ezzel összefüggésben ugyanakkor kérte a jelenlévő döntéshozókat, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg az iránt, hogy az elkövetkező években az uniós források jelentős hányada munkahelyteremtésre fordítódjon, hogy a fiatalok ne máshol találják meg számításaikat, ne költözzenek el a térségből.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.