Újabb interaktív tábla az általános iskolában!

Nagy értékű oktatási-számítástechnikai eszközparkkal gazdagodott az ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a nyíregyházi LEGO-gyár pályázata jóvoltából.

 

 

Az ünnepélyes átadási ceremóniára szeptember 2-án délelőtt került sor az oktatási intézmény emeleti aulájában. Az interaktív táblát, nyomtatókat, laptopokat és kb. 20 kilogrammnyi LEGO-t Székelyföldi Zoltán, a nyíregyházi LEGO-gyár üzemi tanácsának elnöke és Tar Gergely raktár-gazdálkodási vezető adta át az intézmény vezetésének több tanuló jelenlétében.

A gyár a játékgyártás mellett nagy hangsúlyt helyez a jótékonyságra is, és az ún. Helyi Közösségi Szerepvállalás Program keretén belül – a LEGO gyár dolgozóinak ötletei alapján – pályázatokkal iskolákat, gyermekintézményeket és kórházakat támogat.

Kulcsár Miklós, az intézmény igazgatója köszönetet mondott az ötletgazdáknak és a gyár képviselőinek a társadalmi szerepvállalás keretében kapott adományokért. Ezzel egy újabb tanteremben kerül elhelyezésre interaktív tábla, valamint tovább bővült az iskola számítástechnikai eszközparkja.

Az iskola pályázatát Szurdoki Ferenc készítette, aki a következőket mondta el érdeklődésünkre:

„Tanítványaim édesanyjától tudtuk meg, hogy van egy ilyen pályázati lehetőség, ami az iskolák informatikai eszközparkjának fejlesztését tartja szem előtt. A pályázatot tavaly november első hetéig kellett benyújtani és az idei év első felében tudtuk meg, hogy egy nyertes pályázatot sikerült összehoznunk, szeptember 2-án pedig megérkeztek az eszközök. Ezek közt megtalálható egy interaktív tábla projektorral és audio hangrendszerrel, kaptunk 5 nagyon komoly laptopot és két nyomtatót.”

A ceremóniát Kovács Áron és Dajka András zenei előadása tette teljessé. Az eszközök átadása mellett nagy érdeklődés kísérte a nyíregyházi Kocka Palota LEGO csodákból álló időszaki kiállítását is.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.