Újabb skalp

Az Ibrány SE indulója már-már a fekete mágia határát súrolja! Tudni illik, ez a dal nem tud veszíteni. Most a Nyíregyháza Spartacus NB II-es csapata is megtapasztalhatta, hogy mi az ibrányi virtus!

 

 

Ibrány SE – Nyíregyháza Spartacus 1:0 (0:0) Ibrány 300 néző. Vezette: Takács (Szilágyi, Benkő)

Barátságos, felkészülési mérkőzés ide, barátságos, felkészülési mérkőzés oda, komolyan kellett venni a találkozót, hiszen a Szpariban azoknak a játékosoknak adott lehetőséget Lucsánszky Tamás, akik ritkábban kapnak játékperceket, ezáltal illene nekik majd megszakadva bizonyítani; míg a hazaiaknak remek alkalom volt arra, hogy egy fiatal, hajtós, profi csapat ellen mérhessék fel erejüket az október 25-én esedékes Budafokkal megvívandó Magyar Kupa mérkőzésre.

A Szpari szurkolók is belenyugvóan konstatálhatták, hogy bizony a két csapat között nem volt különbség, maximum a hónap végén kézhez kapott boríték vastagsága, ugyanis a megye II-ben vitézkedő Ibrány méltó partnere volt az NB II. hetedik helyén álló vendégeknek.

Az első félidő színvonalas mezőnyjátékkal indult és majd 30 percet kellett várni az első gólhelyzetre. Ekkor egy kapu előtti kavarodást követően, a gólvonalról sem tudott a Szpari az ibrányi kapuba találni a végig kitűnően védő Szobonya miatt. Aki itt azt gondolta, hogy innentől sima a magasabb osztályú ellenfél előtt az út és ennyi volt a hazai csapatban, az nagyot tévedett.

A védelmi megingást követően gyakorlatilag nem jutott el a kapunkhoz a Szpari, sőt a 37. percben Somogyi Márkó, majd egy perc múlva Majoros Ádám vihette egy az egyben Hermányra a labdát. Ha félidőben 2:1 az állás, senki nem szól egy szót sem…

Jött a második játékrész, ahol a 47. percben egy Kiss Tomi lövéssel jeleztük, hogy megkezdődött a csata következő etapja. A vendégek sorozatos cserékkel próbáltak frissíteni, de gyakorlatilag az ibrányi védőfalon elhaltak a támadásaik, ha pedig mégis a kapuig jutottak, ott Szobonya egyszerűen lehúzta a rolót.

A 78. percben egy jobb oldali szögletet követően Majoros lövését még hárította Hermány, de az ezt követő újabb sarokrúgásból beívelt labdát a hosszúról Deme okosan visszafejelte a rövidre, ahol érkezett Tóth Johnny, aki nem hibázott.

A folytatásban a Szpari megpróbálta az egyenlítést, de klasszis védekezéssel és mezőnymunkával a hazai csapat könnyedén hatástalanította a szárnyaszegett próbálkozásokat.

Hatalmas respect és gratuláció az egész CSAPATNAK, hiszen nem volt gyenge pont. És jól tudom, ilyenkor nem illik kiemelni senkit, de mivel ez egy részben szubjektív beszámoló, a mérkőzés legjobbjának Kovács Gergőt hozom ki.

Szép volt fiúk, hajrá Ibrány!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ibrány SE: Szobonya, Csáki, Jeddi, Deme, Szabó, Kovács (Kiss P.), Farkas, Majoros (Gergely), Vidoven (Tóth), Kiss T. (Bertók), Somogyi (Dajka).

Vezetőedző: Madalina György.

Nyíregyháza Spartacus: Hermány (Kopasz), Gajdos (Vajda), Szokol (Hubicsák), Kelemen, Forró (Fehér), Kártik, Csilus, Horváth, Sinanovic (Csernák), Bajzát (Papp), Gréczi.

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gól: Tóth (79’)

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.