Úszó Diákolimpia Országos döntő, Hódmezővásárhely

A szezon fő versenye érkezett el úszó csapatunk számára, hiszen megrendezték az Úszó Diákolimpia országos döntőjét, Hódmezővásárhelyen.

 

 

Népes csapat gyűlt össze, hiszen a megyei döntő megnyerésével 11 versenyzőnk szerzett kvótát, hogy képviselje iskoláját, megyéjét. A három napos versenyhétvége nem telt eseménytelenül.

Pénteki napunk utazással telt, s még este megcsodálhattunk a helyszínt, a gyönyörű Gyarmati Dezső Sportuszodát, ahol szombaton és vasárnap vízbe ugranak versenyzőink.

A III. és IV. korcsoport versenyeit rendezték szombaton, ekkor versenyzőink nagy része állhatott rajtkőre. A bemelegítést követően izgulva várta mindenki a versenyszámát.

Nem is álmodhattunk jobb kezdésről, hiszen első versenyzőnk, Asztalos Tamara 50m mellúszásban rajt-cél győzelmet aratva megnyerte futamát, s megérdemelten nyerte el a Diákolimpia Országos Bajnoka címet. Nagyszerű versenyzéssel, remek idővel emelte ismét Ibrány hírnevét az ország legjobb úszói között.

Fiaink folytatták a sort, akik ismét remek időket úszva, sokan a megyei döntőn elért eredményeket is túlszárnyalva hoztak értékes helyezéseket.

Berecz Zsolt kiváló versenyzéssel lett Országos 6. helyezett 100m hátúszásban.

Szentesi Levente remek idővel Országos 8. helyezett 100m mellúszásban.

A Berecz Gábor, Havaly Ádám, Kormány László, Oláh Vendel összeállítású 4x50m - es gyorsváltó igazán szép, 8. helyezést szerzett.

A Kovács Áron, Sohodóczki Tamás, Imre Csongor József, Szentesi Levente összeállítású 4x50m - es gyorsváltó pedig a legerősebb mezőnyben ért el remek 11. helyezést

A vasárnapi nap sem telt eredménytelenül, hiszen legfiatalabb versenyzőnk, Csombók Réka ugrott vízbe, még az "elit", igazolt versenyzők mezőnyében. Itt, 50m -es gyorsúszásban ért el nagypályás egyéni csúcsot, s ezzel 12. helyen csapott célba, sok sportiskolás versenyzőt megelőzve.

Nagyon büszkék voltunk versenyzőinkre, hiszen mindent megtettek, hogy iskolájukat, megyénket méltóképpen képviseljék az év legfontosabb versenyén.

Külön köszönet a felkészülésben, az utazásban való rengeteg segítségért Ibrány Város Polgármesteri Hivatalának, s Szabó P. Juditnak.

Köszönjük a korrekt, nyugodt és pontos személyszállítást Szilágyi Andrásnak.

Hálával tartozunk az Ibrányi Gyermekekért Alapítványnak és Czeglédi Jolánnak a versenyzők étkezésének támogatásáról.

Köszönjük idén is - mint minden évben- a versenyzők emlékplakettjét Vigh László egyéni vállalkozónak, gyönyörű és méltó emlék versenyzőinknek.

S köszönjük minden szurkolónak, szülőnek a segítséget, biztatást, akár a helyszínen, akár itthon.

Versenyzőink felkészítői:

Thúróczy Róbert (Asztalos Tamara)

Seres Zsigmond (Kormány László, Havaly Ádám)

Vigh László (Csombók Réka, Szentesi Levente, Berecz Zsolt, Berecz Gábor, Oláh Vendel, Kovács Áron, Sohodóczki Tamás, Imre Csongor József).

 

Vigh László

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.