Adventi koncert és gyertyagyújtás

Nagysikerű, teltházas adventi koncertet tartottak az Ibrányi László Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, ahol helyi fellépők és vendégművészek segítségével lehetett megkezdeni a testi-lelki ráhangolódást a karácsonyra.

 

Advent a várakozás időszaka. Négy hét, amely időtartam alatt ráhangolódunk az emberiség talán legszebb ünnepére a karácsonyra. Vasárnaponként meggyújtunk egy-egy gyertyát az adventi koszorún, amely így egyre nagyobb fényt és melegséget áraszt otthonunkban. Advent az az időszak, amely nem elfecsérelt idő az ember életében.

A koncerten felléptek az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület tagjai, az Ibrányi Református Általános Iskola és Óvoda gyermekei Vassné Éliás Krisztina tanárnő vezetésével, az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és AMI énekkara Juhász Lászlóné vezetésével, az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium diákjai: Boda Bernadett, Hermann Panna, Együd Réka és Oláh Patrik - felkészítő pedagógus Kovácsné Fekete Krisztina, a Laudamus Református Énekkar Kató Antal vezényletével és a Gold Dance Group Szanyi Annamária koreográfiájával.

A rendezvény fényét és rangját emelte az AcapellArt Énekegyüttes műsora, akik egységes hangzásukkal, kristálytiszta szólamokkal vívták ki a közönség elismerését.

A rendezvényt követően a Millecentenáriumi emlékoszlop előtt felállított Városi Betlehem elé vonultak az érdeklődőt, ahol Szász Lászlóné szavalatát és Vass László református nagytiszteletű úr gondolatait követően énekszóval kísérve meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát.

Az ünnepi pillanatokat követően egy szeretetvendégségre vártak minden résztvevőt az ILMKS II. emeletére.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki segített a megvalósulásban.

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/adventi-koncert-%C3%A9s-gyertyagy%C3%BAj...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.