Dr. Laskody Károly újra rendelt!

A múlt emlékei szavakba öntve címmel indított előadás sorozatot az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum. Az október 9-én 17 órakor kezdődött előadáson Dr. Laskody Károly településünk egykori körzeti orvosa mesélt az ibrányi egészségügy történetéről, változásairól.

 

Nagy érdeklődés mellett kezdődött előadáson doktor úr hihetetlen frissességgel, performansszal, humorral bőven fűszerezve kalauzolta a hallgatóságot az 50-es évektől egészen napjainkig.

A 91 esztendős, vasdiplomás előadó mondandójában szó esett a napjainkban szinte minden igényt kielégítő ibrányi egészségügy II. világháború utáni kialakulásáról, a nehézségekről, a bábaasszonyokról, a védőnői hálózat kialakulásáról, a megyében úttörő jellegű szűrőprogramok beindításáról és azokról a logisztikai fejlesztésekről, amelyek ma már szinte természetesek nemcsak az ibrányi lakosságnak, hanem a járás minden polgárának.

Dr. Laskody Károly előadásában kiemelte, az ibrányi egészségügyi ellátás sikerei, vívmányai soha nem egy ember érdeme volt, hanem igazi csapatmunka eredményeként születtek.

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/dr-laskody-k%C3%A1roly-%C3%BAjra-rendelt

Az előadássorozat következő állomásán novemberben Puskás Gusztávné előadását tekinthetik meg az érdeklődők a helyi művelődési központban, amikor is az ibrányi óvodahálózat kialakulása lesz a téma.

Mindenkit tisztelettel várunk!

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.