Emlékezés a forradalom hőseire

Méltóságteljesen és színvonalas emlékműsorral tisztelgett városunk lakossága március 14-én este az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire.

 

 

Az ünnepségsorozat a református templom kertjében kezdődött, ahol Vass László nagytiszteletű úr köszöntötte a megjelenteket.

Közben a helyi gimnázium előtt is gyülekeztek a fáklyás felvonulás résztvevői, akik 18 órára értek a városi megemlékezés helyszínére a Hősök terére.

A Himnusz elhangzását és a moderátori köszöntőt követően Tóth Balázsné, az Ibrány Városi Óvoda intézményvezetője emlékezett ünnepi beszédében a 169 évvel ezelőtti eseményekre és azok történelmi jelentősségére.

Az ünnepi gondolatokat követően közös zenés-irodalmi emlékműsort adtak elő az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Rétközi Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjai, a Gold Dance Group táncosai, valamint a Laudamus Református Énekkar tagjai.

Közreműködtek: Akai Viktória, Árokszállási Dóra, Berencsi Fruzsina, Imre Csongor, Nagy Krisztina, Orosz Emese, Oláh Patrik, Tótszegi Roxána, Szabó P. Judit, Bakti László és Puskás Gábor. Az ünnepi emlékműsor felkészítő pedagógusai: Berencsi Krisztina, Szanyi Annamária, Szanyiné Kántor Tünde, Szigetiné Tóth Enikő, Tar-Trencsényi Tímea, Kató Antal és Potor László.

Az ünnepi főhajtás a Kossuth szobor megkoszorúzásával ért véget.

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/eml%C3%A9kez%C3%A9s-forradalom-h%C5%91seire

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.