Gyuris Tibor könyvbemutatója

Dedikálással egybekötött kötetbemutatónak lehetett szem és fültanúja a tisztelt olvasóközönség 2017. május 17-én, 17:30-tól a városi könyvtár olvasótermében, ahol a Móricz Zsigmond Színház művészének Gyuris Tibornak Nélküle című kötete debütált.

 

A kötetet Gerliczki András irodalomtörténész egy, a szerzővel történő kötetlen beszélgetéssel egybekötve mutatta be, amelyben közreműködött: Jenei Judit színművész és Székely Szabolcs gitáros-zeneszerző.

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/gyuris-tibor-k%C3%B6nyvbemutat%C3%B3ja

Volt egyszer egy fiatal, pályakezdő, szerelmes fiatalember, aki életének egy nagyon nehéz időszakában, felkavart érzésekkel és nagy tervekkel, álmokkal, egy film forgatókönyv írásába kezdett. Belesűrítette akkori érzelmeit és az őt ért hatásokat, természetesen az írás fő ihletője az akkori, éppen aktuális szerelem volt. A mindennapokban zajló történések,érzelmek keveredtek az írói fantáziával és egy terjedelmes fikciós történetben öltöttek formát. Ahogy telt az idő és változtak a dolgok, a szerelem is elmúlt, viszont a leírt történet továbbíródott, tovább alakult, mélyült és lassan regénnyé dúsult. Miközben megőrizte a filmszerű, pergő jelenetváltásait egyre nagyobb teret töltött ki benne a belső történések, vívódások, legbensőbb gondolatok leírása.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal 10 évig íródott a történet és állt össze a végére egy megrázó, mély, drámai filmregénnyé, ami aztán sokáig íróasztalfiókba kerülve várta a sorsát. 2016 őszén egy másik könyvbemutató kapcsán esett szó róla, majd elolvasásra került és átütő érzelmi sodrása hatására, egy elkötezett producer hölgy révén decemberre már könyv is lett belőle.

A kötet egy szép, mély szerelem története, ugyanakkor egy izgalmas, lebilincselő történet, amelyben elmerülhetünk a drámai cselekményben, izgalmas fordulatokban, spirituális tanokban, ugyanakkor filmregény formában szórakoztat, kiemel a hétköznapokból és elgondolkodtat. Közvetlen hangnemben vezet minket végig egy élet drámáján, mély emberi gondolatokkal, erotikával és harcművészeti akciókkal is.

Keresse a városi könyvtár polcain!

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.