Ibrány 25 éve város - záróünnepség

Teltházas gálaműsorral tisztelegtek a szervezők november 16-án 17 órai kezdettel az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum színháztermében, abból az apropóból, hogy településünk kereken 25 éve kapott városi rangot.

 

A rendezvényt megelőzte egy rendhagyó képviselő-testületi ülés, amelyen részt vettek Ibrány Város Képviselő-testületének jelenlegi és egykori tagjai, akik az 1990-es első szabad önkormányzati választást követően tagjai voltak a település legfőbb döntéshozó testületének.

A rendezvény kezdéseként Dajka András és Kovács Áron zenei kíséretében felcsendültek a Himnusz sorai, amjd a moderátori köszöntőt követően Szabó Lajos: Haza c. versét a helyi általános iskola tanulója Márkus Johanna tolmácsolta.

Két és fél évtizeddel ezelőtt Józsa Fábián, az akkori regnáló kormány államtitkára a helyi általános iskola zsúfolásig telt tornatermében, a település apraja-nagyja előtt ünnepélyes keretek között adta át a városi rangot jelképező kulcsot. Az azóta eltelt időszakban történt velünk annyi minden, de egyvalami kézzelfogható és szemmel látható Ibrányban, településünk hatalmas léptékű és látványos fejlődésen ment keresztül.

Ennek a fejlődésnek a legfontosabb mérföldköveit idézte fel Berencsi Béla polgármester úr ünnepi beszédében, aki egyúttal köszönetet mondott a várossá válás folyamatában és az azóta eltelt időszakban segédkező személyeknek.

A városi rang elérésének és tartalommal történő megtöltésének folyamatában az egyik óriási jelentőségű esemény volt, hogy 2013. január 1-től a Kormány döntésének értelmében Ibrány járási székhelyé avanzsált. Az egykori poros rétközi község így véglegesen a térség vezető települése lett - nemcsak közigazgatási szempontból. Az azóta eltelt időszakról és erről a történelmi jelentőségű pillanatról Szűcs Sándor úr, a Sz-Sz-B. megyei Kormányhivatal Ibrányi Járási Hivatalának vezetője beszélt.

Ibrány várossá válásának 25. évfordulója alkalmából kitüntetések átadására is sor került.

Ibrány Város Képviselő-testülete Bakosi Béláné és Kormányné Kató Zsuzsanna részére magas szakmai színvonalú, lelkiismeretes és példamutató munkájának elismeréseként a Város kiváló köztisztviselője kitüntetést, míg Potorné Suller Gizella  és Potor László részére magas színvonalú, példamutató és lelkiismeretes pedagógiai munkájának elismeréseként a Város kiváló közalkalmazottja kitüntetést adományozta.

Ibrány várossá válásának 25. évfordulója alkalmából Kovácsné Elek Irén részére egykori pénzügyi vezetőként Ibrány várossá válásának előkészítése érdekében végzett odaadó és lelkiismeretes munkájának elismeréseként, míg Zsadányi Zsolt részére sokrétű, tartalmas művészeti tevékenységének elismeréseként Díszoklevél kitüntetést adományoztak.

Ugyancsak Díszoklevél kitüntetést vehetett át Fekete Sándorné, Puskás Gusztávné, Bandi Istvánné és Kató Sándorné.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!

Ezt követően a hivatalos protokolltól egy hajszálnyival eltérve Ibrány Város Képviselő-testülete nevében Berencsi Béla polgármester úrnak, munkája elismeréseként egy jelképes meglepetés ajándékot nyújtott át Trencsényi Imre, Ibrány város alpolgármestere, hiszen munkájának legkézzelfoghatóbb eredménye az a fejlődés, amin városunk keresztülment az elmúlt évtizedek alatt. A meglepetéseknek itt még nem volt vége, hiszen Paszab község önkormányzata részéről emlékül Ibrány várossá válásának 25. évfordulójára és megköszönve, hogy Ibrány város térségi szerepvállalása előremozdította Paszab község fejlődését emléklapot adott át Berencsi Béla polgármester úr részére Tajthy Péter Paszab polgármestere.

Az Ibrányi Hírlap a városvezetéssel karöltve egy nyereményjátékot hirdetett meg idén januártól Várostörténeti totó címen. A vállalkozó szelleműeknek nem volt más dolga, mint helyesen válaszolni a településünkről szóló kérdésekre, majd a kivágott szelvényt eljuttatni a városi könyvtárba. Nos, a szerencse Kormány Istvánnénak kedvezett, aki a nyereményét Trencsényi Imre alpolgármester úrtól vehette át.

A kitüntető címek és a nyereményjáték díjának átadását követően folytatódott a gálaműsor, ahol színpadra lépett Szász Lászlóné, Ibrány Városi Óvodájának gyermekei Németh Franciska és Mátyásné Imre Andrea óvodapedagógusok vezetésével, Nagy Krisztina, Kulcsár Sándor, Puskás Gábor, Bakti László, a Gold Dance Group - a produkciót színpadra álmodta és betanította: Szanyi Annamária, Szabó P. Judit.

A városvezetés és a jubileumi záró rendezvény szervezői nevében ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki elfogadta invitálásunkat.

Boldog születésnapot Ibrány város!

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/ibr%C3%A1ny-25-%C3%A9ve-v%C3%A1ros-z%C3%...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.