Közlemény közterület filmforgatási célú használatának helyi szabályairól

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közterületek védelméről szóló 20/2013. (IX.25.) önkormányzati rendelete 2. és 3. §-ában szabályozza a közterület filmforgatási célú használatát:

 

 

2.§

(1)A filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, önkormányzati tulajdont érintő képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.
(2) Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáért a jogszabályban meghatározott mértékű díjat kell fizetni.
(3)A (2) bekezdésben meghatározott díj fizetése alól mentesül a 3 nap időtartamot meg nem haladó, s 500 m2 nagyságot el nem érő közterület igénybevételével járó, kizárólag oktatási célokat szolgáló közérdekű filmalkotások forgatása.
(4)A 3 nap időtartamot meg nem haladó, s 500 m2 nagyságot el nem érő közterület igénybevételével járó Közérdekű célokat szolgáló tudományos és ismeretterjesztő témájú filmalkotások a (2) bekezdésben meghatározott díjból 50%  díjkedvezményben részesülnek.

3. §

(1)A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg folyamatosan az egy hét időtartamot.
(2)Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá. A közterület-használat naponta 7 és 22 óra közötti időtartamra vonatkozhat.
(3)A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után 3 napon belül, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően, de legkésőbb 60 napon belül újra biztosítani kell.
(4)A polgármesteri hivatal és környékén a közterület-használat együttesen (forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stáb-parkolás) nem haladhatja meg a 150 m2 területet.
(6) A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.
(7)Ha a Mgtv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használata csak ennek leteltét követően hagyható jóvá.”

A rendeleti szabályozás alapján 2016. szeptember 30-ig  jelen közlemény 1. melléklete szerinti díjakat kell fizetni, s 2016. október 1. napjától kezdődően a jelen közlemény 2. mellékletében meghatározott díjtételeket közterület filmforgatási célú használata esetén.

 

Bakosiné Márton Mária
jegyző

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.