Kerékpáros Országúti Magyar Bajnokság

Ismét városunk adott otthont a Felnőtt-, és Utánpótlás Országúti Kerékpáros Bajnokságnak. Az első nap az utánpótlásé, míg a másodikon az elit küzdelmeké volt a főszerep. A viadalon Szabó Zsófia és Szarka Gergely bizonyult a legjobbnak a mezőnyversenyben.

 

Ibrányban 2019. június 29-30-án került megrendezésre a 2019. évi Felnőtt-, és Utánpótlás Országúti Bajnokság, amely a nőknél Szabó Zsófia (Health Mate Ladies Team), míg a férfiaknál Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team) sikerét hozta.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a verseny lebonyolításában résztvevő minden közreműködőnek. Külön köszönet a város lakosságának a türelemért és a megértésért!

Az első nap során az utánpótlásé volt a főszerep, remek időjárási körülmények között hét korcsoportban hirdettek bajnokot. A vasárnapi nap már az elit küzdelmeiről szólt.

A hölgyekre hét kör, azaz 103,6 kilométer várt a 14,8 kilométeres pályán. A rajtot követően a kisebb szökési kísérletektől eltekintve sokáig együtt haladt a mezőny, majd Hideg Nóra Zsuzsanna (Fehérvár Cycling Team) lépett el közel két perces előnyt felépítve.

A verseny végéhez közeledve azonban megfogták a szökevényt, a bajnoki címről sprint döntött, amit Szabó Zsófia (Health Mate Ladies Team) nyert meg Matuz Etelka (FTC) és Temela Eszter (Fehérvár Cycling Team) előtt.

A férfiak tizenkét kört abszolváltak a rekkenő hőségben. A 177,6 kilométeres táv elején Vas Balázs (Epronex-BSS Oil Team) és Pápai Ádám (Epronex-BSS Oil Team) kettőse szökött meg. A duó legnagyobb előnye bő öt percnél tetőzött. Hozzájuk próbált felugrani egy négy fős sor, ahonnan egy idő után már csak Fetter Erik (Pannon Cycling Team) ragadt a két csoport között, ám végül ő is visszacsorgott a főmezőnyhöz.

Az utolsó előtti körig viszonylag nyugodtan zajlottak az események. Mintegy harminc kilométerre a céltól megbomlott az egység az élcsoportban, miközben a főmezőny élén is megkezdődtek az akciók. A szökevényeket pillanatok alatt utolérték, majd az utolsó körben egy hét fős csoport szakadt el, nevezetesen Valter Attila (CCC Development Team), Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team), Karl Ádám (U.C Monaco), Peák Barnabás (SEG Racing Academy), Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team), Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) és Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa).

Közöttük dőlt el a bajnoki cím sorsa, Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team) pedig elég kitartó volt, kétszer is indított, így végül megnyerte a versenyt Peák Barnabás (SEG Racing Academy) és Valter Attila (CCC Development Team) előtt.

„Nagyon nehéz volt ez a verseny, igazából még most sem fogtam fel azt, ami történt” – mondta Szarka Gergely nem sokkal a célba érkezést követően. „Elég nívós mezőny gyűlt össze. Előnyünkre vált, hogy a csapatunk nagy létszámban képviseltette magát. Célunk volt, hogy mindenféleképpen elmenésben legyünk, Vas Balázs és Pápai Ádám pedig tel jesítette is ezt a feladatot. Lényegében innentől csak tenni kellett a kereket. Az utolsó két körben kezdődött a tűzijáték. Egy kisebb sorral tudtam elszakadni, ami eléggé erős volt, néha összedolgoztunk, néha viszont csak kóstolgattuk egymást. Ekkor még úgy gondoltam, hogy nem lesz esélyem a végén, elég magas pulzusszámmal tekertem, de később egy olyan szituáció alakult, amely kedvezett számomra, hisz a többiek elkezdtek nézelődni. Megpróbáltam, bár az első kísérletemnél Peák Barna még felhúzta rám a sort, de körülbelül ötszáz méterrel a vége előtt újból megindultam, és ez az akcióm kitartott a célvonalig.”

Mindkét győztes megnyerte az U23-as korcsoportot is.

Forrás és képek:

https://mer-se.hu/orszaguti-ob-2019-a-masodik-nap/?fbclid=IwAR1k3kxKmhgh...

Képek:

https://szon.hu/galeria/orszagos-orszaguti-kerekparos-futam-fotok-sipeki...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.