Kincskereső meseterápia bemutató

2017. október 02-án (hétfőn) 15:00-tól gyerekeknek, 17:00-tól felnőtteknek. A bemutatót tartja: Keijzerné Stekler Angéla művészet és meseterapeuta.

 

 

A népmeséket évszázadok kollektív tudata csiszolta, ezért a legtisztább formában tartalmazzák az emberiség ősi bölcsességeit.  A mesék, szimbolikus képeikkel és cselekményeikkel nagyon mély, intuitív tudást és sejtéseket jelenítenek meg az élet misztériumáról, törvényszerűségeiről, a lélekben játszódó folyamatokról. A bennük rejlő tudás az élet nagy kérdéseit, valamint az egyes életszakaszok feladatait és választási szituációit is magában foglalja.  A mesék lényegében választ adnak minden olyan kérdésre, mellyel életünk során szembekerülünk: a testvérféltékenységtől kezdve a szülőktől való leválásig, az életfeladat/hivatás megtalálásáig és a párválasztásig.

A mesét csak az újabb időkben tekintik gyermekműfajnak, régen a mesemondás és hallgatás végigkísérte az emberek életét. Üzenetüket valamikor még könnyűszerrel dekódolták az emberek, vagyis a mesében levő motívumokra, fordulatokra „ráültették” saját élethelyzetüket. Minden életkor, fejlődési szakasz magában rejt olyan lehetőségeket, az életproblémák megoldását segítő tulajdonságokat, kreatív képességeket, amelyek kedvező feltételek mellett, külső segítséggel kibontakoztathatók. Mára elszakadtunk a mesék világától, és kevésbé gondolkodunk képekben, ezért a szimbolikus formában megjelenő mondanivaló lefordításához olykor „közvetítőre” van szükség.  Ezt szolgálja a meseterápia.

 A foglalkozások során végigjárjuk a személyiségfejlődés különböző szakaszait, melynek során feldolgozásra kerülnek komplexusok, traumák és új perspektívák nyílnak meg az egyén számára.

A meseterápia kortól, nemtől, problémától függetlenül mindenkinek javasolt.

Részvételi szándékod kérjük, előre jelezd a városi könyvtárban!

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.