Klasszikus és modern

A kortárs művészet két kimagasló alakja, Gádor Magda és Nagy Sándor szobrászművész állandó kiállítása nyílt meg Ibrányban, az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrumban április 28-án, délután.

 

A köszöntőt követően Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg a kiállítást.

Fenségesség, méltóság, őserő, tragikum, fájdalom, nyerseség, torzó – talán e jelzők és fogalmak, és az e jelzők és fogalmak által hordozott tartalmak jellemzik legpontosabban, sűrítik leginkább a Nagy Sándor kő- és faszobrai és a Gádor Magda grafikai munkái által megragadott világot. Szobrászatuk, rajzművészetük a klasszikus értékek szellemében, és a modernitás jegyében, közös műhelyben épül, és gazdagítja a jelenkori magyar művészetet: öntörvényei szerint, a műteremtés csillapíthatatlan indíttatásával hajtva.

Egy fiatalkori, Gádor Magda szobrászművész által megformált Nagy Sándor-arckép, és egy fiatalkori, Nagy Sándor szobrászművész által kőbe faragott Gádor Magda-portré röpítheti vissza a kiállítás látogatóját a közelmúlt évtizedeibe, de aztán körbetekintve felmérheti: hogy a fiatalság szelleme mindvégig végigkísérte, napjainkig végigkíséri e két művész munkásságát. Nem túlzunk, ha azt mondjuk: a magyar művészet két klasszikusának friss szellemű alkotásai érkeztek meg e kiállítással Ibrányba - mondta megnyitójában Wehner Tibor.

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/klasszikus-%C3%A9s-modern

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.