Magyar Kultúra Napja

Színes műsorral tisztelegtek a szervezők a Magyar Kultúra Napja előtt az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum színháztermében január 22-én 17 órai kezdettel.

 

 

Január 22-én a magyar kultúra napját ünnepeljük. A kézirat bizonysága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban e napon fejezte be nemzeti imádságunk, a Himnusz megírását. 1989 óta kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat azért, hogy van, aki élteti, tovább adja, új csodákkal gazdagítja az őseink által ránk testált magyar kultúrát.

Ezt a kincset megőrizni és gazdagítani csak úgy tudjuk, ha anyanyelvünkön szól a széleskörű tudás, anyanyelven szól az ige, és gyermekeinket úgy neveljük, hogy magyarságukat büszkén vállalva vigyék tovább - bárhová is sodorja őket az élet.

Az ünnepi műsorban közreműködtek: az Ibrányi Református Óvodások (felkészítő óvodapedagógusok: Némethné Demjén Andrea és Balogh Zoltánné), az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola, és AMI tanulói: Boda Tibor, Losonczi Anna, Szász Enikő Viktória, Czene István, Tajthy Emese, Márczi Panna, Király Kornél, Fazekas Katalin (felkészítő pedagógusok: Hamvainé Karászi Aranka, Dajka András), az Ibrányi Református Általános Iskola tanulói (felkészítő pedagógus: Sohodóckiné Vári Zsuzsanna), az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium diákjai: Mikecz Adél, Szűcs Virág (felkészítő pedagógus: Tóth Andrásné), az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület tagjai: Kovács László és Milló Ferencné, a Laudamus Református Énekkar Jánvári György citerakíséretével (karvezető: Kató Antal), a RIKE képviseletében Fejes Edina, valamint a Gold Dance Group tánccsoport (felkészítő pedagógus: Szanyi Annamária).

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak minden fellépőnek!

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/magyar-kult%C3%BAra-napja-0

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.