Motorosok biztonságáért

Tavaszra, a motoros szezon kezdetére a legtapasztaltabb motoros is kieshet a rutinból néhány hónapnyi kihagyás után, ezért nem árt felfrissíteni az elméleti és gyakorlati tudást, nem beszélve a jármű műszaki állapotának ellenőrzéséről.

 

Az Ibrányi Rendőrőrs az alábbi tanácsokkal kívánja elősegíteni a balesetmentes közlekedést:

- Amennyiben lehetősége van, a szezon előtt erre kijelölt pályán, szakember segítségével is gyakoroljon, ismételje át a vezetéstechnikai ismeretek. Vezetéstechnikai továbbképzéseken való részvételre nem csak a kezdőknek, hanem a rutinos motorkerékpárosoknak is szükségük van!

- Saját biztonsága, testi épsége jelentősen függ motorkerékpárja műszaki állapotától és karbantartottságától. Ellenőrizze és szervizelje járművét rendszeresen! Az ideális értékektől való enyhe eltérések fokozzák a baleseti kockázatot!

- Mindig megfelelő védőfelszerelést viseljen, illetve nagy hangsúlyt fektessen az öltözékre is! Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti.

- Közlekedése során mindig győződjön meg arról, hogy az elsőbbséget ténylegesen megkapta!

- Fontos, mielőtt irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek! Szintén nagyon fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is!

- Motorosként piros lámpánál, vasúti átjárónál állva, ha látja, hogy mögötte autós érkezik, javasoljuk, hogy villantsa fel párszor a féklámpát, különösen este. Ezáltal szintén csökkenthető a balesetek bekövetkezésének kockázata!

- A látás nagyon fontos a bukósisakon keresztül is, ezért elindulás előtt mindig alaposan tisztítsa meg azt!

- Ne kockáztasson! Csak akkor üljön motorra, ha mentálisan és fizikálisan is biztonságos vezetésre alkalmas állapotban van!

Balesetmentes közlekedést mindenkinek.

Tisztelettel:

Szűcs István r. őrnagy
őrsparancsnok  

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.