Ovibacsalogató - Ibrány Városi Óvoda

Ez évben is lassan elérkezik az idő, hogy 3 éves gyermekük óvodába iratkozzon. A járványhelyzet miatt – sajnos csak városunk weboldalán keresztül – egy kis segítséget szeretnénk nyújtani az óvodaválasztáshoz.

 

Bemutatom óvodánkat, az Ibrány Városi Óvodát, vagy, ahogy sokan emlegetik, a Tükrös ovit.

Óvodánk 5 csoportban fogadja a gyerekeket, akik korosztály szerinti elosztásban élik óvodás mindennapjaikat. Óvodaépületünk korszerű, 2013-ban bővített épület. Ebben az évben sikeres pályázat révén szintén korszerűsítésre kerül sor, amely még ideálisabb feltételeket biztosít majd a gyermekek neveléséhez.

Az egyes csoportokban 2 óvónéni és 1 dajka néni foglalkozik a gyerekekkel. Mindennapi munkájukat 1 pedagógiai asszisztens segíti.
A csoportok létszáma 23-27 fő között változik. Az óvodai nevelést az Országos Óvodai Nevelési Program szerint végezzük, amely magában foglalja a mozgásfejlesztést, a zenei képességek fejlesztését, a matematikai jellegű ismeretek megszerzését, az irodalmi élménynyújtást, a környezeti ismereteket és a rajzolást, festést, vizuális tapasztalatszerzést is. Mindezek mellett sok-sok programot szervezünk hagyományosan óvodánkban. Ilyenek:

• Egészségnap – egészséges ételek készítése, fogyasztása, egészségmegőrzéshez köthető játékok
• Márton napi rendezvénysorozat – családi barkácsolás, kiállítás, Márton napi forgatag
• Mikulás várás
• Karácsonyi készülődés – Adventi közösségi nap a szülőkkel
• Farsang – Kiszebáb égetés
• Húsvéti hagyományápolás
• Gyermekhét rendezvényei

Ezek többségében a szülői szervezet segítségével megvalósuló programok, amelyek segítik a kapcsolatok erősítését, egymás jobb megismerését.

A pandémiás időszak sajnos nem ad lehetőséget az „Oviba csalogató” nyílt napunk megszervezésére, de az óvoda honlapján (ibranyovoda.hu) vagy a Facebookon képekben betekinthetnek óvodai mindennapjainkba.

Óvodai beiratkozás lehetőségei:

1. Személyesen történő beiratkozásra is lehetőséget biztosítunk az egészségügyi előírások szigorú betartásával.

2021.05.10-én 8.00-15.00-ig
2021.05.11-én 8.00-18.00-ig

A beiratkozásra feltétlenül hozzák el a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját, illetve tartós betegségéről szóló dokumentumokat.

2. Online formában a következő e-mail címen lehet a gyermeket beíratni:

ovodaibrany@gmail.com

Kérem, ebben az esetben is csatolják a fent említett dokumentumokat.

Minden esetben jelezzék, ha a gyermek korai fejlesztésben vesz részt. Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy óvodakötelezettség alóli felmentési kérelmüket május 25-ig nyújthatják be a Járási Hivatalhoz (Nkt. 229/2012. (VIII.28.) Korm.rendelet 38/B§ alapján).

Kérem, amennyiben nem érzik biztosnak, hogy gyermekük szeptemberben el tudja kezdeni az óvodát (pl. szobatisztaság kialakulatlansága vagy bármely más ok), éljenek a halasztási kérelem lehetőségével. Ennek hiányában az óvodai foglalkozásokon legalább napi 4 órában köteles részt venni a gyermek szeptember 1-től.

Sok szeretettel várunk minden gyermeket!

Tóth Balázsné
óvodavezető

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.