Szent István-napi krónika 2017

Ismét méltó módon és tartalmas programokkal emlékeztünk államalapításunk ünnepén Szent István királyunkra.

 

 

Az idei rendezvénysorozat augusztus 18-án a második alkalommal megrendezett Gosztonyi Tibor Kerékpáros Emléktúrával kezdődött. A résztvevők újfent az ILMKS előtt gyűltek össze, hogy a környéket két keréken bejárják, így emlékezve a város egykori díszpolgárára, fotóriporterére. A résztvevőket idén is Berencsi Béla polgármester úr indította útnak.

Délután 17 órakor az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum II. emeletén került sor Zsadányi Zsolt "Gyermekportrék" c. kiállítására. A tárlatot Szabó P. Judit intézményvezető nyitotta meg; a bensőséges hangulatot pedig Puskás Bíborka és Puskás Napsugár szavalata tette teljessé.

A 18-i programokat a felvidéki testvértelepülésünk Várhosszúrét zenekara, a Labyrynt együttes koncertje zárta a Városligetben.

Augusztus 19-én délután a Városligetbe vártak minden érdeklődőt a szervezők. 18 órakor „Óriáscirkusz” címmel gólyalábas-óriásbábos-élőzenés előadás várta kicsiket és persze a nagyokat.

19:30-tól az ILMKS tánccsoportjai és a RIKE ünnepi műsorával indult az ünnepi nagygyűlés, ahol Dr. Vinnai Győző térségünk országgyülési képviselője mondott ünnepi beszédet.

Államalapításunk és Szent István királyunk ünnepén került sor az önkormányzat által alapított kitüntetések átadására. Gáspár Endréné példamutató és lelkiismeretes munkájának elismeréseként a Város Kiváló Közalkalmazottja kitüntetést, Kulcsár Simonné a polgármesteri hivatalban végzett közel három évtizedes kiemelkedő és lelkiismeretes munkájának elismeréseként a Város Kiváló Köztisztviselője kitüntetést, míg Fekete Gábor a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia mesterképzés szakán elért kiemelkedő tanulmányi eredménye elismeréseként a Város Kitűnő Tanulója ösztöndíjat  vehetett át. A díjazottaknak gratulálunk!

A napot Fenyő Miklós koncertje és tűzijáték zárta.

Augusztus 20-án a Városligetbe érkeztek a Hagyományőrző- és Vadétel Főző versenyre benevezett csapatok. Az idei megmérettetésen is számos konyhaművészeti remekmű született. A jó hangulatú rendezvényen 16 órakor derült fény a legjobb ételek sorrendjére (ezt hamarosan közöljük), valamint az önkormányzat által adományozott „Szép környezet díj” átadására.

Hagyományőrző étel kategória:

I. Gold Dance Group Tánccsoport - Paprikás-csirke lecsósan

II. Ibrány Városi Óvoda - Babgulyás gazdagon

III. Árpád Fejedelem Általános Iskola - Babgulyás

Különdíj:

Görög Katolikus Egyház - Sertés pörkölt burgonyával

Ibrány Sportegyesület - Vaddisznó pörkölt nokedlivel

Ibrány Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Csülkös sertéspörkölt vegyes köretttel

Vadétel kategória:

I. GAMESZ Ibrány - Vörösboros őzpörkölt áfonyásan, Somogyi kiflivel, hideg gyümölcsök áfonyamártással

II. Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakgimnázium, és Kollégium - Vörösborban és borókabogyóban áztatott vegyes vadpörkölt és palacsintába töltött túrós csusza

III. ILMKS Ibrány - Szarvasgulyás bográcsban

Különdíj:

Vadásztársaság - Tejfölös őzragu bográcsban

 

A legszebb ibrány porták 2017:

Tanuszoda, Ady E. utca 56.
Bakosi Béla, Ady E. utca 23.
Liptai Istvánné, Akácfa utca 32.
Oláh Dezső, Bem utca 35.
Mátyás Imre, Bocskai utca 19.
Novák Zsolt, Dobó I. utca 7.
Kovács Zoltán, Dózsa Gy. utca 17/A.
Suller Józsefné, Dózsa Gy utca 32.
Kormány László, Kiserdő utca 9.
Tompa József, Rozmaring utca 15
Magyar Zsolt, Szabolcs utca 16.
Csura József, Szegfű utca19.
Kovács Béla, Szőlő köz  16.
Bene Zsolt, Tisza utca 30/A.
ifj.Tar Benjámin, Zrinyi utca 113.

A szervezők nevében ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, akik tevékenységükkel, felajánlásaikkal hozzájárultak az idei Szent István-napi programsorozat sikeréhez!

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/szent-istv%C3%A1n-napi-kr%C3%B3nika-2017

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.