Tájékoztatás a 2020. november 11-től hatályos korlátozó intézkedésekről

Magyarország Kormánya a 484/2020 (XI.10.) Korm.rendeletével rendelkezett a 2020. november 11-én 00 órától alkalmazandó védelmi intézkedésekről. A jogszabály terjedelmére tekintettel igyekszünk a legfontosabb előírásokra felhívni lakosságunk figyelmét. A részletes szabályokat megtalálják a Magyar Közlöny 242. számában (www.kozlonyok.hu internetes oldalon).

 

1.) A maszk viselése (HELYES VISELÉSE! - orrot és szájat eltakaró módon ) továbbra is kötelező, sőt a 10.000 lakosnál nagyobb városokban nem csak a zárt terekben, de a közterületeken is!

2.) Kijárási tilalom este 8 óra és reggel 5 óra között. Otthonán/szálláshelyén kívül ebben az időszakban csak az tartózkodhat, aki munkavégzés céljából hagyja el lakását,- de ennek igazolására köteles, vagy 500 méterig kutyasétáltatás céljából. A munkáltatótól minden esetben kérjünk erre vonatkozó igazolást, amit hordjunk magunknál!

3.) Közterületen, nyilvános helyen tilos csoportosulni! Itt megengedett az egyéni szabadidős sporttevékenység gyakorlása 8.00 és 17:00 óra között, de tilos az amatőr csapatsportok gyakorlása.

4.) Tilos rendezvényt, gyűlést tartani és szervezni!

5.) A sportrendezvényeken tilos nézőknek tartózkodni, azok csak zárt körülmények között tarthatóak meg!

6.) Családi esemény, vagy magánrendezvény akkor tartható meg, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 10 főt!

7.) Temetésen a jelenlévők száma nem haladhatja meg az 50 főt!

8.) A házasságkötés alkalmával azon az anyakönyvvezetőn, házasulókon és tanukon kívül kizárólag csak a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei és gyermekei lehetnek jelen!

9.) Vendéglátó üzletekben (étterem, vendégő, italbolt, kávézó stb…) csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, illetve az, aki elvitelre ételt visz-az ehhez szükséges időtartamig)!

10.) Az üzletek, lottózók, nemzeti dohánybolt csak reggel 5 órától maximum 19:00 óráig tarthatnak nyitva a gyógyszertárak és az üzemanyagtöltő állomások kivételével!

11.) Szálláshelyeken az ott dolgozókon kívül  kizárólag üzleti célból érkező személyek tartózkodása a megengedett (amit igazolni szükséges).

12.) Nem lehet látogatni mától előadó-művészeti fellépést, mozit, edző-termeket, uszodát, közfürdőt, jégpályát, állatkertet, vadasparkot, kalandparkot, vidámparkot, játszóházat, muzeális intézményt, könyvtárat, közművelődési intézményt.

Kérem, hogy a fenti előírások betartására fordítsanak fokozott figyelmet, - elsősorban annak érdekében, hogy a járvány terjedését továbbra is meg tudjuk akadályozni.

Vegyék figyelembe, hogy aki ezen szabályokat megszegi, legyen az állampolgár, vagy a vendéglátó üzlet, üzlet,  lottózó, nemzeti dohánybolt szálláshely, stb. üzemeltetője nem gondoskodik a szabályok betartatásáról, az szabálysértést követ el, s vele szemben szabálysértési pénzbírság, helyszíni bírság  szabható ki.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.