Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Felhívjuk a lakosság és gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy 2018. január 1-jétől bevezetésre került az elektronikus ügyintézés a Magyar Államkincstár által működtetett Önkormányzati Hivatali Portál keretében.

 

A lakosság számára továbbra is csak válaszható az elektronikus ügyintézés, mert papír alapon, postai feladással vagy személyesen továbbra is kezdeményezhetik ügyeik elintézését. A gazdálkodó szervezetek számára jogszabály írja elő, hogy kizárólag elektronikusan (Cégkapun keresztül) intézhetik hivatalos ügyeiket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2018. február 1-től az azonosítás törvényi kötelezettsége miatt az elektronikus ügyintézés csak Ügyfélkapun, vagy Cégkapun keresztül történhet, ezért az e-mailen érkezett ügykezdeményezéseket az Önkormányzat/Hivatal vissza fogja utasítani.

Amennyiben az ügyhöz jogszabály illeték megfizetési kötelezettséget írt elő, azt az ügy megindításával egyidejűleg az önkormányzat  OTP Pénzintézetnél  vezetett 11744003-15732262-03470000 számú számlaszámra történő átutalással teljesítheti ( innen kerül átutalásra a Magyar Államkincstár részére), amelynek igazolása az Illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 73.§-a alapján történik, a kérelemhez csatolható elektronikusan az átutalást teljesítő bank felülhitelesített bizonylata. Az illeték befizetéséig a kérelem, illetve az űrlap nem kerül feldolgozásra.

 
Az Önkormányzati Hivatali Portál
 
Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít az elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Meghatározott ügyeiket a https://ohp.asp.lgov.hu felületen keresztül intézhetik (a település kiválasztásával) elektronikusan, ha a szövegdobozra kattintanak. Az Elektronikusan intézhető ügyek és űrlapok listája a tájékoztatóhoz csatolt mellékletben található.

 
Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások
 
Az Önkormányzati Hivatali Portálon jelenleg három szolgáltatás érhető el Ügyfélkapus regisztráció és Ügyfélkapus azonosítást követően. (Regisztráció hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.)

Az ügyfeleknek ki kell választani, hogy Ibrány településen szeretnének ügyet intézni, ezután vehetik igénybe a portál kínálta ügyintézési lehetőségeket.

• Ügyindítás

Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére.  Részletes segítséget a S E G É D L E T –portálon keresztül történő ügy indításához elnevezésű dokumentumban találnak a tájékoztatóhoz csatolt mellékletben.

Amennyiben a portálon rendelkezésre álló nyomtatványok között nem található olyan űrlap, amely a kívánt ügyintézéshez szükséges, úgy egy másik elektronikus felülettel, az E-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen kérelem és hozzá csatolt pdf formátumú űrlap, nyomtatvány elektronikusan elindítható.
Az E-Papír szolgáltatás igénybevétele is Ügyfélkapus regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött szolgáltatás. Az E-Papír szolgáltatás érhető el. (https://epapir.gov.hu/)

• Adóegyenleg lekérdezés

Az ügyfél lekérheti adott településhez tartozó helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez a felhasználónak a azonosítás után meg kell adnia az adóazonosító jelét, vagy adószámát is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az adott önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzatnál jogosult eljárni.

• ügykövetés

Regisztráció, a szolgáltatás igénybevétele

Az Önkormányzati Hivatali Portál bárki számára elérhető. Az első belépéskor létrejön az ügyfél személyes fiókja, amelyben személyre szabott beállítások és adatok adhatók meg. Ezek később módosíthatóak.

Amennyiben nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, - adatainak biztonsága védelmében - ne a böngészőablakot zárja be, hanem mindig kattintson Kijelentkezés gombra.
 
Böngészőprogram, internet hozzáférés

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Explorer, Chrome, Firefox, Safari, Edge, stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.
 
Önkormányzati Hivatali Portál vagy E-Papír?

A Portálon intézhető ügyek listája a mellékletben olvasható. Amely ügy vagy űrlap nem szerepel a listában, az E-Papír szolgáltatás keretében intézhető. Ebben az esetben további nyomtatványok találhatók az önkormányzat honlapján, melyek elérhetősége: Címlap > Polgármesteri Hivatal >  Nyomtatványok Itt kiválasztva a nyomtatványt, letöltve, kitöltve csatolható fel a kérelem pdf formátumban az E-Papír oldalon mellékletként. Az E-Papír felület segítségével beküldendő ügykezdeményezés is Ügyfélkapus bejelentkezést kíván. Ennek hiányában az űrlap kitöltve postai úton juttatható el a Polgármesteri Hivatalba.

Ügyfélkapu létrehozása

Két módszer lehetséges:

• otthonról, e-személyivel (https://eszemelyi.hu/)
• Járási hivatal: 4484 Ibrány, Hősök tere 3. (42) 795-265, 795-354

Az elektronikus ügyintézés szabályait a 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és bizalmi szoláltatások általános szabályairól szóló jogszabály tartalmazza.

Az Önkormányzati Hivatali Portál  rendszert a Magyar Államkincstár működteti (1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu) A működtető ASP Központ elérhetősége – Telefon: +36-1-327-5840; E-mail: asp@allamkincstar.gov.hu. Problémájukkal forduljanak hozzájuk bizalommal!

Adócsoport nyomtatványaival kapcsolatos ügyintézés
Google Chrome webböngésző használata javasolt!

Az E- ügyintézés csak akkor használható, ha előtte ügyfélkaput nyitott!

Cím: 4484. Ibrány, Árpád utca 5-7.sz.

E-mail cím: hivatal@ibrany.hu
 
Polgármesteri Hivatal Hivatali kapujának rövid neve: PHIBRANY

KRID azonosító: 101050304

Telefonszám: +36-42-527-017

Fax: +36-42-200-441

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.