Tanévkezdési támogatás

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete idén is meghirdeti a gyermekek és felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló fiatal felnőttek tanév kezdési támogatását. A támogatás igénylése ÚJ FORMANYOMTATVÁNYON történik, amely a kért mellékletekkel együtt augusztus 1-jétől adható le a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

A támogatásra évente egy alkalommal jogosult a város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező, s a településen életvitelszerűen élő óvodás gyermekek, általános iskolás és középiskolás diákok törvényes képviselői, illetve a felsőfokú közoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló fiatal felnőttek (utoljára abban az évben, amelyben a 25. életévüket betöltik).

illetve

a város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező nevelőszülő  háztartásában nevelt, s a városban bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező  óvodás gyermekek, általános iskolás és középiskolás diákok , illetve a felsőfokú közoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló nevelőszülőnél utógondozói ellátásban részesülő, s bejelentett ibrányi tartózkodási hellyel rendelkező fiatal felnőttek (utoljára abban az évben, amelyben a 25. életévüket betöltik) évente egy alkalommal önkormányzati támogatásban részesülnek amennyiben a jogosultsági feltételeknek megfelelnek.

A támogatás kifizetésének ideje az aktuális év augusztusában kezdődik.

Jogosultsági feltételek:

a) állandó, bejelentett ibrányi lakcím és nyilatkozat a településen történő életvitelszerű tartózkodásról (kollégiumi ellátás igénybevétele nem érinti az életvitelszerű tartózkodást),

b) az alapfokú és középfokú oktatási intézményben tanuló diák esetében igazolás arra vonatkozóan, hogy az előző tanévben 10 órát nem haladta meg az igazolatlan tanórák száma,

c) 16. életévét betöltött tanuló esetén iskolalátogatási igazolás, illetve felsőoktatási intézménybe történő tanévkezdés esetén igazolás a beiratkozásról.

A támogatás összege:
 
a) óvodások esetében 10.000 Ft/fő
b) általános iskolások esetében 15.000 Ft/fő
c) középiskolások esetében 20.000 Ft/fő
d) felsőfokú tanulmányokat folytatók esetében 30.000 Ft/fő.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.