Véget ért a kupakaland

Nem sikerült a kupabravúr az NB II-es Budafoki MTE ellen. Szép búcsú a Magyar Kupa idei sorozatától.

 

 

 

Ibrány SE - Budafoki MTE 0:3 (0:0). Ibrány, 400 néző. Vezette: Mencsik (Varga, Szarvas).

Kisebbfajta csodára várt az ibrányi publikum a Budafok elleni Magyar Kupa mérkőzésen. Olyasmire, amire legutóbb 1992-ben volt példa, amikor is egy papíron jóval erősebb ellenfél, a válogatottakkal teletűzdelt Siófok látogatott ide.

Ez már egy másik kávéház. Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, a lehetőségekkel, a hó végi borítékok vastagságával, de mégis reménykedtünk, hiszen a labda kerek.

Biztos védekezésre alapozva és a gyors kontrákban bízva kezdte a hazai csapat a taktika megvalósítását. Azonban a középpályán most rendre alulmaradtunk, nagyon kevés párharcból jöttünk ki győztesen. A megszerzett labdákat pedig az esetek többségében vakon előrevágtuk, majd lesz valami alapon. Szemmel láthatóan egy kicsit bénítóan hatott a tét a csapatra, többen önmagukhoz képest halványabb teljesítménnyel rukkoltak elő, meglepő hibákat vétettek. A félidőig egy hazai 11-est nagyvonalúan elnézett a spori, az egyértelmű budafoki mezőnyfölény pedig nem tudott góllá érni.

A második félidőben folyt tovább a vendégek pressziója, amikor Madzin nézeteltérésbe keveredett az egyik budafoki játékossal. Az ibrányi 10-es úgy gondolta a helyzetet rendezni, hogy a labdát nemes egyszerűséggel az ellenfél játékosának arcába vágta. A játékvezető habozás nélkül mutatta fel a piros lapot, ami valljuk meg teljesen jogos volt. Itt már sejthető volt, hogy ebből nem mi fogunk jól kijönni. És itt egy pillanatra érdemes elgondolkodni: mi lett volna, ha Madzin higgadt marad...

Igazából még idő sem volt rendezni a sorokat, amikor megkaptuk az elsőt, rá egy kicsivel a másodikat. A budafoki csapat innentől kezdve nem szaggatta szét az istrángot, mi pedig továbbra sem szabadultunk attól a görcsös szenvedéstől, ami a játékunkat jellemezte. A végén még egy büntetőt is kapott a vendégcsapat, amivel végleg lezárták az amúgy is eldőlt mérkőzést.

Véget ért a kupakaland, amely nem kevés örömteli pillanatot okozott az ibrányi drukkereknek, a Budafok csapatának sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Nem Magyar Kupát akarunk nyerni, hanem bajnokságot - nyilatkozta Madalina mester a mérkőzést megelőzően. És így van! Fontos mérkőzések állnak előttünk, amelyekre a legjobb formát kell hozni. Ezért hát fel a fejjel fiúk! Köszönjük ezt a szenzációs őszi kupa produkciót! Hajrá Ibrány!

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ibrány SE: Szobonya, Csáki, Jeddi, Deme, Szabó, Farkas (Gergely), Majoros, Kovács, Kiss (Tóth), Madzin, Somogyi (Vidoven).

Vezetőedző: Madalina György

Budafoki MTE: Szabó, Margitics, Vasiljevic (Pölöskei), Vankó, Vég, Ihrig-Farkas, Filkor (Vaszicsku), Khiesz, Nagy, Csizmadia, Fekete (Kercsó).

Vezetőedző: Tóth Bálint

Gólszerzők: Fekete, Nagy, Csizmadia (11-esből)

 

További eredmények a linkre kattintva:

http://adatbank.mlsz.hu/index/46/0/17450/7.html

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.