Figyelem!

Tisztelt Ibrányi Lakosok! A tavaly nyáron és már idén is több esetben a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék komoly közegészségügyi kockázatot jelentő állapotot teremtett városunkban. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a csapadékvíz szennyvízcsatornába vezetése jogszabály ellenes. Ezúton ismételten felszólítom az érintetteket, hogy a szabálytalanul a szennyvízcsatornába történt a csapadékvíz-bekötésüket 2022. november végéig szüntessék meg!

 

A határidő lejártával, 2022 decemberében Önkormányzatunk a Nyírségvíz Zrt. szakemberei bevonásával ellenőriztetni fogja a szennyvízhálózat törvényeknek megfelelő használatát. Ahol bebizonyosodik a jogosulatlan használat, azaz a csapadékvíz bevezetés, ott további eljárást kell kezdeményeznünk.

Nem a bírságolás a célunk, hanem a jogkövető magatartás ösztönzése, a közegészségügyi kockázat megszüntetése. Ennek megfelelően - amennyiben szükséges - a csapadékvíz-bekötések átalakításához önkormányzatunk jogszabályban meghatározott területbontási engedélyt ad.

A köztisztaság és az egészséges környezet fenntartása városunk elsőrendű közegészségügyi érdeke, és ennek előmozdításában mindenki köteles közreműködni, valamint a települési környezet szennyeződését, fertőzését előidéző tevékenységtől, magatartástól tartózkodni.

Dr. Dóka Zoltán
jegyző

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.