Romanap 2021

A már több esztendeje hagyománnyá vált ibrányi Roma Napot 2021. szeptember 25-én, szombaton tartották meg a Városligetben. A szervezők célja az volt, hogy a zenén, táncon és gasztronómián keresztül megismertessék a nagyközönséggel a roma hagyományokat.

 

A rendezvényen kicsik és nagyok, romák és nem romák együtt tölthettek el egy tartalmas délutánt.

A hivatalos megnyitó előtt az ibrányi fiúkból álló Terno Drom zenekar játszott a közönségnek, majd az Aranylányok és a Roma Közösségi Ház táncos műsorában gyönyörködhettek a jelenlevők.

Ezt követően Balogh Zoltán Ibrány Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Vinnai Győző térségünk országgyűlési képviselője és Varga Zoltán az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese méltatta a rendezvényt.

A színpadi műsor mellett a gyerekeket ingyen ugrálóvár, csillámtetoválás, lufi és színezés várta. Éhesen pedig senki nem maradhatott, hiszen minden odalátogatót vendégül láttak egy tál étellel.

A nap legjobban várt vendégei a Horvátországból érkező Mamuko Berci zenekara lett volna, de járványhelyzetre való tekintettel sajnos nem tudtak eljönni rendezvényünkre.

A szervezők gyorsan orvosolva a problémát az Anirosz együttest hívták meg, akiknek ugyanannyira örültek a jelenlévők.

A szervező Ibrány Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata ezúton is szeretné megköszöni Ibrány Város Önkormányzatának, Trencsényi Imre polgármesternek, az Ibrányi Rendőrörsnek, az Ibrányi Polgárőr Egyesületnek, a Gamesznak, a Varázsziget Gyermekháznak, az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum dolgozóinak, Tóth-Petyi Tünde védőnőnek a közreműködést.

Köszönet az asszonyoknak, akik reggeltől főztek, a gyerekeket felkészítő szülőknek és nem utolsó sorban Ibrány város lakosságának.

Itt élünk együtt egy élhető kis városban, ahol fontos, hogy egymást elfogadva békében tudjunk élni.

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/romanap-2021

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.