Dr. Kormány Gyula 2011

Ibrány Város Képviselő Testülete Dr. habil Kormány Gyula emeritus professzor részére tudomány- és kultúraápoló kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Pro Urbe emlékérem” kitüntető címet adományozza.

Dr. Kormány Gyula professzor úr, első generációs értelmiségiként, a pedagógus életpálya minden lépcsőfokát végigjárta, és maradandó életművet alkotott. Négy - és fél évtizedes tanárképző tevékenységével és tudományos alkotómunkájával, jelentősen hozzájárult hazánk és megyénk kulturális felemelkedéséhez, és a honi geográfia fejlődéséhez.

Kutató, forrásfeltáró és publikációs tevékenységét, különösen a földrajztanítás módszertanáról írt főiskolai tankönyveit, a Rétköz és a Szatmár-Beregi-síkság természet - és gazdaságföldrajzát tárgyaló monográfiáit és a Nyírségről írt tudományos dolgozatait a geográfus szakma pozitívan értékelte (1983-ban kandidátusi minősítéssel, 1998-ban egyetemi magántanári habiltációval is elismerte). Teljesítményét a Nyíregyházi Főiskola és a művelődési kormányzat magas kitüntetésekkel ismerte el.

Dr. Kormány Gyula 2011-ben „Ibrány természeti-, társadalmi-gazdaságföldrajzi adottságai, fejlesztési lehetőségei” c. könyvének megjelenésével a város jó hírnevét tovább öregbítette – PRO URBE emlékérem kitüntetésben részesül.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.