Vass László 2020

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vass László református lelkész részére, Ibrány városában végzett kiemelkedő, lelkiismeretes, egyházi, kulturális, köznevelési és közéleti tevékenysége, magas szintű szakmai munkája elismeréseként „PRO URBE” Emlékérem kitüntetést adományozta.

Vass László tiszteletes családjával 2004 óta él városunkban, s látja el az ibrányi református egyházközség lelkészi feladatait. Lelkészi tevékenységének köszönhetően a város református közösségének hitéleti tevékenységében jelentős, pozitív változás állt be, de mindezen túl – az ő személyes szervező és szemléletformáló tevékenységének eredményeként - a református közösség aktívan bekapcsolódott a város kulturális és közéleti tevékenységébe is.

A 16 éves lelkészi munkája eredményeként a város és az egyházközség a nemzeti ünnepeink alkalmából szervezett megemlékezéseket közösen tartja meg, a református egyházközség énekkara számos városi rendezvényen lépett fel, az egyház bekapcsolódott több városi kulturális rendezvény megszervezésébe is.

Az egyházközség 2018 szeptemberében átvette az Árpád úti óvodát egyházi fenntartásba, s ezzel egyidejűleg a város vezetése megkeresésének eleget téve beindította a református általános iskolát is. A felekezeti, egyházi iskola indulásával az évek óta meglévő szülői igények kerültek kielégítésre, s így városunk kisiskolás gyermekeinek sikerült helyben biztosítani az alternatív oktatási formát,- ami hosszú távon akár 18 éves korukig is biztosított lehet számukra.

Ezen oktatási kínálat bővülés révén komoly esély van arra, hogy városunk népességmegtartó ereje nem gyengül számottevően a jövőben.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.