Önkormányzati Választás 2024

Hivatalosan is kitűzte a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választást Sulyok Tamás köztársasági elnök, amelyre idén június 9-én kerül sor.

 

 

A hivatalos kampányidőszak április 20-án, a szavazás napja előtti ötvenedik napon indul.

Április 20-án kezdhetik gyűjteni az ajánlásokat az önkormányzati választás polgármester- és képviselőjelöltjei. (A helyi választási iroda legkorábban ezen a napon 8.00 és 16.00 óra között adja át az igényelt mennyiségű ajánlóívet az igénylőnek. Ezt követően az ajánlóívek igénylésére és átvételére munkanapokon hivatali időben van lehetőség.)

Jelöltet ajánlani csak az illetékességgel rendelkező (az indulás helye szerinti) helyi választási iroda által kiadott, sorszámmal ellátott ajánlóíven lehet. Ajánlóívet a független jelöltként indulni kívánó választópolgár igényelhet. Az igény bejelentésére jogszabályban meghatározott, később elérhető formanyomtatvány szolgál, amelyet az indulás helye szerinti helyi választási irodában bárki, meghatalmazás nélkül leadhat.

Polgármesterjelölt az lehet, akit a 10 000-nél kisebb lakosú településeken a választópolgárok legalább 3 százaléka ajánl, egyéni listás képviselőjelölt pedig az lehet, akit a település választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánl. A jelöléshez szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon.

A képviselőjelölteket, polgármesterjelölteket legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon, május 6-ig kell bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Az ajánlásokat a helyi választási irodák három napon belül ellenőrzik, és ha minden rendben van, akkor legkésőbb a bejelentéstől számított negyedik napon veszik hivatalosan nyilvántartásba a jelölteket és listákat. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb május 11-én már pontos névsorunk lesz arról, hogy kik szerepelnek majd a szavazólapokon.

Puskás Gyula
aljegyző

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.