Ünnepi megemlékezés

Méltóképp, több helyszínt magába foglaló programsorozattal emlékezett a város az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire.

 

 

Ibrány Város Képviselő-testülete és az Ibrányi Polgári Kör Egyesület szervezésében megvalósult programsorozat 16 órakor a helyi református templomkertben kezdődött, ahol Vass László református nagytiszteletű úr köszöntötte a jelenlévőket. A református óvodások és általános iskolások műsorát követően hallhatta a közönség nagytiszteletű úr ünnepi gondolatait, majd a Laudamus Református Énekkar és Puskás Gábor közös produkcióját követően a megjelent szervezetek elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

A templomkerti események után 16:45-kor már az Ibrányi László Művelődési Központ II. emeleti kiállítótermébe várták az érdeklődőket, ahol a Jósa András Múzeum "Unokáink leborulnak" c. időszaki kiállítását Román Ágnes köszöntőjét és Oláh Vendel szavalatát követően Kertész Tünde Fruzsina történész nyitotta meg.

Ezt követően már a helyi gimnázium előtt gyülekezett a helyi ifjúság hada, hogy az utóbbi évek hagyományaihoz híven fáklyás felvonulással érkezzenek a művelődési központ épülete elé.

Az intézmény színháztermében már minden készen állt az ünnepi műsorra. A Himnusz és a moderátori köszöntőt követően az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak ünnepi műsora következett. (Felkészítő pedagógusok: Hajasné Danyi Ildikó, Kubicsek Tünde, Sári-Németh Andrea és Szigetiné Tóth Enikő.)

A diákok műsorát követően Dr. Vinnai Győző, térségünk egyéni országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet, majd következett Varga Miklós vendégszereplésével a Mandala Dalszínház "Hiszek egy hazában" c. színvonalas, zenés-történelmi játéka.

Az ünnepi gálaműsort követően az 1848-49-es eseményekben részt vett ibrányiak neveinek emléktáblájával kiegészített Kossuth-szobor elé vártak minden jelenlevőt a szervezők, ahol Trencsényi Imre polgármester ünnepi gondolatait követően az önkormányzatok, hivatalok, intézmények, egyházak, civil szervezetek és pártok elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

A szervezők nevében köszönet mindenkinek, aki elfogadta a meghívást!

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/%C3%BCnnepi-megeml%C3%A9kez%C3%A9s

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.