Búcsú...

Életének 78. évében elhunyt Pusztai József, városunk egykori alpolgármestere, az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott igazgatója, az Ibrányi Hírlap volt főszerkesztője, aki több cikluson keresztül volt Ibrány Város Képviselő-testületének meghatározó tagja.

 

Pusztai József 1986. március 15-én vette át a helyi általános iskola igazgatói posztját. Határozott, céltudatos személyisége, sokrétű munkája révén, az intézmény tevékenységi köre kibővült, számos újítás, kezdeményezés köthető nevéhez. A Rétközi Iskolaszövetség egyik alapítójaként nemcsak az iskolát, hanem a várost is bekapcsolta a környező települések vérkeringésébe. Vezetése alatt indult útjára a művészeti oktatás, mely az évek során több elismerést is kivívott különböző fesztiválokon, versenyeken.

Nem csupán az ifjúság tanításában, nevelésében, világnézetének formálásában vállalt jelentős szerepet, hanem az Ibrányi Hírlap munkatársaként, majd főszerkesztőjeként a település valamennyi lakosának tájékoztatásában, látókörének szélesítésében.

Városunk képviselő-testületének munkájába is aktívan, tevékenyen kapcsolódott be önkormányzati képviselőként, majd alpolgármesterként egyaránt. Tevékenységét, feladatait becsülettel, kitartással, lelkiismeretesen végezte. A testület tagjaként javaslataival, észrevételeivel, konstruktív ötleteivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Ibrány a térség meghatározó településévé váljon.

Ibrány Város Képviselő-testülete 2013-ban a gyermekek oktatása-nevelése érdekében végzett kiemelkedő, színvonalas tevékenységének elismeréseként, valamint a település közéletében végzett munkájának és közösségi életében vállalt aktív szerepének köszöneteként „Ibrányért” díszcímer kitüntetést adományozott számára.

Halálával az ibrányi közélet egykori meghatározó alakját veszítettük el. Emlékét megőrizzük.

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében fájó szívvel búcsúzom.

Őszinte részvétem a gyászoló hozzátartozóknak.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.