Ebösszeírási felhívás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
A 2023. évi ebösszeírás céljából kérem az Ibrány közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a teljes körűen kitöltött „EBÖSSZEÍRÓ ADATLAPOT" legkésőbb 2023. augusztus 18. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek:

• postai úton, az Ibrányi Polgármesteri Hivatal 4484 Ibrány, Árpád utca 5-7. alatti címére vagy
• személyes leadással az Ibrányi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (Ibrány, Árpád utca 5-7.)
• elektronikusan a hivatal@ibrany.hu címre megküldve (scannelt formában, aláírva).

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

Az ebösszeíró adatlap példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán,  valamint az adatlap a www.ibrany.hu weboldalról is letölthető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. augusztus 18.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben (3. melléklet d/pontja) foglaltak alapján 30.000,-Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködésüket köszönöm!

Dr. Dóka Zoltán
jegyző

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.