Forgalmi rend változás a Tisza utcán!

Az évek során a Tisza utca Belfő csatorna utáni szakaszán az aszfaltburkolatot a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű gépek összetörték, mindkét oldalt a padkát teljesen kitaposták, nyomvályússá tették, a sárfelhordással veszélyeztetik az ott lakók közlekedésbiztonságát.

 

Erre, valamint a Belfő csatornán átívelő híd szerkezetének állagmegóvására tekintettel Ibrány Város Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, figyelemmel a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvényben foglaltakra, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete feladat- és hatáskörét gyakorolva az Ibrány Város Önkormányzatának tulajdonában és kezelésében lévő 2445 hrsz-ú Tisza utcán a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésétől (a Belfő csatorna hídját is beleértve) a Tisza utca északi végén található 0291/1 számú csatorna hídjával bezárólag a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmát célforgalom kivételével korlátozza.

Célforgalomnak csak az ott lakók és az ott ingatlantulajdonnal rendelkezők 3,5 tonnát meghaladó gépjárművel történő közlekedése és az áruszállítás minősül.

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 34. § (1) bekezdése értelmében a közút kezelője - az országos és a helyi közutak kezeléséről szóló jogszabályok szerint eljárva - köteles gondoskodni arról, hogy a közút a biztonságos közlekedésre alkalmas legyen. A hivatkozott jogszabály (2) bekezdése alapján a közút forgalmi rendjét - ha jogszabálymásként nem rendelkezik - a közút kezelője alakítja ki.

A belterületi utak forgalomszabályozása, a táblák meglétének ellenőrzése és azok pótlása az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet 2. § (1) bekezdés értelmében az út kezelőjének a feladata.

Kérjük a helyi gazdálkodók megértését és felhívjuk figyelmüket a megváltozott forgalmi rend betartására! A település északi határában lévő földterületeket ezentúl a Nagyerdő felől legyenek szívesek megközelíteni.

Felhívjuk továbbá a gazdálkodók figyelmét, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló KRESZ 63. §-a (2) szerint: „földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat – amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti – el kell távolítani.”

A helyes közlekedési magatartás kikényszerítése érdekében az érintett területeken a rendőrség intézkedését és a jogszabályokat megsértő személyekkel szemben szankciók alkalmazását kértük.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.