Központi Közétkeztető Főzőkonyha átadó

Ünnepélyes keretek között, február 18-án, péntek délelőtt adták át az elmúlt időszakban megújult, önkormányzati tulajdonban levő Központi Közétkeztető Főzőkonyhát. A ceremóniát megtisztelte jelenlétével Dr. Vinnai Győző, térségünk egyéni országgyűlési képviselője is.

 

A Himnusz elhangzása és a moderátori köszöntőt követően Trencsényi Imre Ibrány város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki mondandójában kifejtette: önkormányzatunk a tavalyi évben ragadta meg a lehetőséget és nyújtott be pályázott a főzőkonyha korszerűsítésére, és nyert el 37.169.848. Ft-ot. A támogatás intenzitása 95%-os volt, melyhez önkormányzatunk 1.956.308 Ft önerővel járult hozzá. Fontos és szükséges beruházás során a konyha elhasználódott padló burkolatának cseréje és a beltéri tisztító-fertőtlenítő festése mellett, nagykonyhai gépek és eszközök beszerzése, illetve cseréje valósult meg. Az eszközbeszerzések során a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve többek között modern, energiatakarékos hűtőszekrény, és ipari fagyasztó beszerzése valósult meg. Az átadást megelőző napon kezdték meg a főzést, és az első benyomások alapján elmondhatjuk, hogy jól funkcionál minden beszerzett és beszerelt eszköz. A korszerű és egészséges táplálkozást támogató technológiai fejlesztéssel könnyebb és komfortosabb lett a mindennapi munkavégzés, a gyermekétkeztetés változatosabbá, egészségesebbé tehető. Polgármester úr köszöntőjében kiemelte még azokat a folyamatban levő, illetve a közelmúltban már megvalósult beruházásokat is, amelyek a településünk és a járás lakosságának életminőségét könnyítheti meg. Ilyenek a múlt hónapban átadott munkaügyi kirendeltség épülete, a művelődési központ energetika korszerűsítése, a Kiserdőben várhatóan áprilisban megnyíló Gyöngyszem Családi Bölcsőde, és a Baptista fenntartásban lévő Eperkert Bölcsőde csoportszoba bővítése. Köszönetet mondva a kormányzati szándéknak és Dr. Vinnai Győző képviselő úr támogatásának, valamint a kivitelezőknek a jövőben is igyekszünk minden olyan pályázati lehetőséget megragadni, amelyek szakmailag indokoltak, hosszú távon fenntarthatók és gyarapítani, építeni, szépíteni tudjuk vele városunkat - zárta mondandóját Trencsényi Imre.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő rögtön egy jó hírrel kezdte beszédét, hiszen a vidékfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Ibrány sikeresen pályázott és 272 millió forintot fordíthat a közeljövőben külterületi útfejlesztésre. Folytatódhat tehát az a fejlődés, amit az itt élők az elmúlt években megtapasztalhattak. Méltó járásközpont jött létre Ibrányban, egyben gratulált az új főzőkonyhához, hiszen a lakosság a közétkeztetés minőségén keresztül is megítél, véleményez egy-egy önkormányzatot.

Ezután került sor a főzőkonyha megáldására Vass László református nagytiszteletű úr révén, majd jöhetett a szalagvágási ceremónia, ahol Dr. Vinnai Győző képviselő, Szűcs Sándor hivatalvezető, Trencsényi Imre polgármester, és Gál Zoltán kivitelező adták át szimbolikusan a Központi Közétkeztető Főzőkonyhát. Ezt követően egy állófogadásra került sor az iskola ebédlőjében, ahol Szűcs Sándor járási hivatalvezető mondott pohárköszöntőt.

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/k%C3%B6zponti-k%C3%B6z%C3%A9tkeztet%C5%91-f%...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.