Megalakult a Közép - Szabolcsi Egészségügyi Társulás

Városunk képviselő-testülete már a tavalyi esztendőben tájékoztatást kapott a Dr. Béres József Egészségügyi Centrumot érintő jogszabályi változásokról, és az ahhoz kapcsolódóan felmerült feladatokról. Az elmúlt közel két évtizedben az intézmény bebizonyította, hogy megvalósítása és üzemeltetése az egyik legnagyobb sikertörténet településünk életében. Létjogosultsága, népszerűsége, fontossága az ibrányi és környékbeli lakosok számára megkérdőjelezhetetlen.

 

A „kiskórházat” érintő jogszabályi változás miatt a tulajdonos 12 települési önkormányzatnak idén június 30-ig kötelessége gondoskodni arról, hogy a tulajdonukban álló gazdasági társasági formában működő járóbeteg-szakellátó egészségügyi intézmény csak és kizárólag költségvetési szervként működjön tovább, hiszen a tevékenység ellátásához kapcsolódó állami finanszírozás folyósítása 2024 júliusától csak a létrehozott költségvetési szerv részére lehetséges.

A folyamatos, zavartalan, és törvényes működés érdekében, április 5-én, a tulajdonos önkormányzatok részvételével megalakult a Közép - Szabolcsi Egészségügyi Társulás. A társulás székhelytelepülése Ibrány lett. A törvényi rendelkezés alapján a ”kiskórház” gazdasági irodájának feladatait az Ibrányi Polgármesteri Hivatal veszi át. Egyhangú szavazattal megválasztották a szervezetet képviselő elnököt Orosz Károly Zsolt Nagyhalász polgármestere, valamint az elnökhelyettest Trencsényi Imre polgármester személyében.

A Társulás alakuló ülésének másik fontos döntése értelmében létrehozta a Dr. Béres József Egészségügyi Központot, amely július 1-jétől átveszi a jelenleg még a MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság által ellátott szakorvosi járóbeteg-ellátást.

A jogszabály általi átalakulás nem módosítja az intézmény jelenlegi működési rendjét, a szakrendelések a megszokott időkben és színvonalon várják az ellátást igénylőket.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.