Munkaügyi kirendeltség átadó

Ünnepélyes keretek között, prominens személyek jelenlétében adták át Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály 1. sz. Ibrányi Irodáját, amely 2022. január 17-től új helyszínen, a Liliom u. 2. sz. alatt várja ügyfeleit.

 

A moderátori köszöntő és a Himnusz elhangzását követően Trencsényi Imre Ibrány város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Mondandójában kiemelte, hogy egy település építését elkezdeni lehet, de befejezni nem - ennek szellemében munkálkodik jelenleg is városunk képviselő-testülete, amely több, a közelmúltban pozitívan elbírált pályázattal is büszkélkedhet. Köszönetét fejezte ki a kormányzat jelenlévő képviselői felé, akik segítő szándéka mellett településünk tovább fejlődhet és vonzó maradhat mind a gazdaság szereplői, mind pedig a letelepedni vágyók körében. Az elmúlt napokban nyújtotta be a település az Élhető Város pályázatát, amelynek egyik projekteleme a helyi munkaügyi kirendeltség új, járási székhelyhez méltó helyre költöztetése. Kormánymegbízott úr kérésének eleget téve a városvezetés igyekezett addig is megfelelő körülményeket biztosítani a kirendeltség működéséhez, ameddig a pályázat megvalósulhat és a vállalt határidő előtt két héttel ezt sikeresen teljesítették is.

Dr. Vinnai Győző térségünk egyéni országgyűlési képviselője beszédében kihangsúlyozta jó döntés volt, hogy járásközpont lett Ibrány, hiszen azóta még dinamikusabban fejlődik a település. Ez az átadóünnepség is azt bizonyítja, hogy a megye ezen részén is fontos kormányzati szándék a munkahelyteremtés és a munkahelymegtartás. Ibrányban szerencsére van egy erős vállalkozói réteg, akik a rendelkezésre álló támogatások igénybevételével igyekeztek a pandémia időszaka alatt megtartani a munkaerőt és azt a gazdasági mikroklímát, ami körülveszi a várost. Ha munka van, minden van, hiszen ha munka van, tervezhető a jövő. Sikerült a munkanélküliséget ebben a régióban is a korábbi időszakok mértékéhez képest lejjebb szorítani és minden adott lesz, hogy itt Ibrányban is a XXI. sz.-nak megfelelő módon, magas szakmai elhivatottsággal, emberközeli módon lehet végezni a közigazgatás ezen területének további munkáját. Reményét fejezte ki, hogy az előttünk álló uniós pályázati ciklusban minél több sikeres projektet tudhat majd magának a település és folytatja azt a fejlődési pályát, ami az elmúlt időszakot is jellemezte.

Román István megyei kormánymegbízott a ceremónia apropóján kifejtette, hogy ez a mai ünnepélyes átadó talán azzal kezdődött, hogy 2013-ban a település vezetése felajánlotta a frissen felújított polgármesteri hivatal épületét járási hivatal székhelyül – javítva pozícióit a döntéshozók előtt. Ez egy óriási gesztus volt akkor a település részéről és haladva az időben, ha nem is egy ilyen hatalmas, de mégis fontos lépéssel, ezzel az épületátadással még tovább mélyül az együttműködés a megyei kormányhivatal és a város között. Köszönetét fejezte ki a kormányhivatal munkatársainak, valamint az önkormányzatnak, hogy az épület kialakításával a munkaügyi kirendeltség meg tud felelni azoknak a kihívásoknak, amelyek szükségesek a zavartalan működéshez. Mondandójában nyomatékosította, hogy a kormányzat továbbra is a munkaalapú társadalom felé elkötelezett, amely irányába az elmúlt évtizedben komoly lépéseket tett – bizonyíték erre többek közt a folyamatosan javuló foglalkoztatottsági adatok és a minimálbér emelése.

A beszédek elhangzását követően, immár az épület előtt a történelmi egyházak ökumenikus szolgálatára került sor. Vass László református nagytiszteletű úr megáldotta, Katona István római katolikus plébános és Gorcsa Péter görögkatolikus parochus pedig megszentelte az épületet.

Ezt követően Román István megyei kormánymegbízott, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Trencsényi Imre polgármester ünnepélyesen átvágták a nemzetiszínű szalagot, hivatalosan is átadva a nagyközönségnek a kirendeltség épületét.

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/munka%C3%BCgyi-kirendelts%C3%A9g-%C3%A1tad%C...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.