Tájékoztatás

Tisztelt lakosság! Tájékoztatom Önöket a városunkban tartózkodó ukrán területről menekült munkások helyzetéről és az őket követő családtagjaikról. A művelődési központ felújításán dolgozó 19 munkás rekedt itt a háború kitörésekor. A helyi civil szervezetek, egyházak az önkormányzattal összefogva csütörtök óta gondoskodnak róluk, és teszik ezt a közeljövőben is. Ellátásuk, lakhatásuk biztosított. Köszönjük az eddigi erőfeszítéseket és a felajánlásokat. Ismét példaértékű összefogásról adott tanúbizonyságot városunk lakossága.

Önkormányzatunk a továbbiakban is koordinálja az itt levő családok és az esetlegesen későbbiekben Ukrajnából ide menekülők ellátását, ezért gyűjtőpont kialakitását határozta el, a helyi művelődési központban (Hősök tere 2-4.).

A segíteni szándékozó ibrányi lakosságtól a következő felajánlásokat várjuk: zöldség, hagyma, ásványviz, tisztitószerek-eszközök, tisztálkodószerek, tartós élelmiszer, takarók, matracok, 3-5-10 éves kislányoknak játék, könyv.

A felajánlott eszközöket, élelmiszereket stb. hétköznapokon 8:00 és 18:00 között várják a helyi művelődési központban. Hétvégén és más időpontokban az ibrányi benzinkúton adhatják le a felajánlásaikat.

A szükséges dolgok listáját folyamatosan frissitjük. Kérjük figyelje városunk honlapját és hivatalos facebook oldalát!

Várjuk továbbá azon családok jelentkezését is, akik szükség esetén el tudnak szállásolni ukrán területről érkező családokat.

Bővebb információ kérhető Szabó P. Judittól: 0630/205-7304.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.