Tisztelgés az 1848-49-es hőseink emléke előtt

Idén is több helyszínen, színvonalas emlékműsorokkal, méltóképp tisztelgett városunk március 14-én, csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire az egykori események 176. évfordulóján.

 

A megemlékezés a református templomkertben kezdődött, ahol Vass László nagytiszteletű úr gondolatait követően az Ibrányi Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium apróságai, diákjai adtak emlékműsort Puskás Gáborral kiegészülve. Az esemény koszorúzással ért véget.

17 óra után már a református gimnázium előtt gyülekeztek a fáklyás felvonulás résztvevői. A tekintélyes sor néhány perccel 18 óra előtt zászlót lobogtatva, 48-as dalokat játszva érkezett meg a Hősök terére.

A Himnusz elhangzása és a moderátori köszöntőt követően ünnepi beszédet mondott Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédet követően az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak ünnepi műsorát tekinthették meg a jelenlevők. Felkészítő pedagógusok: Kubicsek Tünde, Saáry-Németh Andrea és Szigetiné Tóth Enikő.

Az rendezvény végén az intézmények, civil szervezetek Kossuth Lajos szobránál elhelyezték az emlékezés koszorúit.

A szervezők nevében ezúton is köszönetet mondunk minden meghívottnak, résztvevőnek, fellépőnek, érdeklődőnek.

Képek:

https://ibrany.hu/kepgaleria/tisztelg%C3%A9s-az-1848-49-es-h%C5%91seink-...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.