Városi Gyermeknap 2024

2024 júniusának első vasárnapján sem maradhatott el Ibrányban a Gyermeknap, amit ebben az évben Ibrány Város Önkormányzata, valamint az Ibrányi Polgári Kör Egyesület összefogásából, valamint számos támogató nemes adományával sikerült színvonalasan és nagyszabásúan tető alá hozni.

 

9:00 óra után pár perccel már az Ibrány magyar hangjaként aposztrofált moderátor zengte a színpadról országnak-világnak, hogy milyen lehetőségek várnak azokra, akik június 2-án, délelőtt az ibrányi Városliget felé veszik az irányt. És szerencsére nagyon sokan gondolták úgy, hogy ezt a napot a gyermekükkel, unokájukkal, stb. ott szeretnék eltölteni.

Elsőként egy mediball bemutatót láthatott az egyre csak szaporodó számú közönség. A Szabolcs MediBall Életmódfejlesztő Szabadidős és Sportegyesület színeiben Németh Ilka, Molnár Lillien tartott bemutatót ebből az elegáns sportágból Kövesdiné Zádor Lívia emelt szintű mediball oktató kommentálásában.

Fél tíz után pár perccel már Bodnár Dóri mozgatta meg a gyerekeket (és felnőtteket), hiszen közeledett a nap sztárvendégének a fellépése, ahol bizony szükség volt a kezekre és lábakra, így a szervezők nem kockáztathatták meg az esetleges bemelegítő gyakorlatok okozta hiányból adódó sportsérülések előfordulását.

9:45 már az ünnepélyes megnyitó tanúi lehettünk, amely keretében Trencsényi Imre polgármester úr és Szűcs Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Ibrányi Járási Hivatalának hivatalvezetője, valamint Kovács Ferenc az Ibrányi Polgári Kör Egyesület elnöke köszönthette a megjelenteket. Beszédükben mindannyian kiemelték a gyerekek, a fiatalok, az ifjúság fontosságát és jövőformáló szerepét.

A tömeg egyre csak nőtt és hosszas sorokban hömpölygött az újonnan érkezők sora, amikor a KIT-DANCE Modern Tánccsoport kicsi és nagyobb csoportja vette birtokba a világot jelentő deszkákat. Nyistyák-Bordás Kitti nagyobb tanítványai a közelmúltban megrendezett Krétakör Művészeti Versenyen kiemelt arany minősítést, a kicsik pedig számos díjat, elismerő oklevelet értek el.

A táncos léptű ibrányi gyerekek után érkezett a nap sztárvendége Brandnyúl, akinek a fellépésére ki lehetett volna akasztani a Városligetre a "Megtelt!" táblát. A színvonalas, élő műsor hozta a várt eredményt: a közönség alig akarta hazaengedni a magyar gyermekpopkultúra aktuális csillagát.

Egy rövid technikai szünetet követően már a világbajnoki produkciók következtek. Elsőként a Szanyi Annamária fémjelezte Gold Dance Group tánccsoport alkotott maradandót. Láthatta a közönség a 2022-es Moderntáncok Világbajnokságának két arany- és három ezüstérmes produkcióját.

A tánc után jöhettek a harcosok! A Bódi Team Kick-Box bemutatója előtt Trencsényi Imre polgármester és Kulcsár Béla alpolgármester, az Ibrány SE elnök köszöntötte a Bódi Tibor vezette csapat tagjai közül ifj. Bódi Tibort, Radó Kevint, Tarcsi Dávidot, Béres Ferencet és Kormány Kristófot, abból az apropóból, hogy május 17-19 között, a Baján megrendezett WKL-WBL nyílt világbajnokságon több dobogós helyezést és egy világbajnoki címet értek el 16 ország, több mint 400 versenyzője között.

12 óra után pár perccel már a tombolasorsolásé volt a főszerep. A jó hangulatú, sziporkázó humort és bohóctámogatást élvező sorsoláson, hála a felajánlóknak rengeteg nyeremény talált gazdára!

Köszönjük a felajánlásokat: Fellegvár Játszóház, Czaga Sándor, Ambrus Sándor, Haluska Adrienn Alexadra, Royal Pizza, Szabó P. Judit, Tóth Balázsné, Városi Könyvtár, Tábori László és felesége, Szabó András, Trencsényi Imre, Kató Pál, Dr. Szegedi Tibor, Turkó Péter, Tóth András, Móré Zoltán.

Persze a délelőtt folyamán nem csak a színpadon folytak a programok, hanem élmények sorával telt meg a Városliget ezen a napon! Fergetegesen fokozták a hangulatot a bohócok, különböző szellemi- és ügyességi vetélkedőkön vehettek részt a vállalkozó szelleműek, volt lovaskocsikázás, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, kézműves foglalkozás és ingyen ugrálóvár. Aki megéhezett, zsíros kenyeret ehetett és szörpöt ihatott.

A tombolasorolás után jöhetett a habparty az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóság jóvoltából, ahol nem habozott senki fejest ugrani a habok közé.

A városligeti programok sora itt befejeződött, de 16 órakor az Ibrányi László Művelődési Központba várt mindenkit a Mandala Dalszínház, akik Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő c. mesejátékát adták elő a szép számú közönség tapsa közepette.

Köszönjük a szervezésben való közreműködést és a megvalósításba fektetett energiát Ibrány Város Önkormányzatának, az Ibrányi Polgári Kör Egyesületnek, a GAMESZ-nak, az Ibrányi Polgárőr Egyesületnek, a Családapák Klubjának, az Ibrányi Városi Óvodának, az Ibrányi Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumnak, a Baptista Szeretetszolgálat Csicsergő Óvodájának, az Ibrányi Nyugdíjasok Egyesületének, a Varázssziget Gyerekháznak, az Ibrányi Integrált Szociális Szolgáltató Központnak, az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóságnak, az Iránytű Tanodának, az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrumnak, a Bakos Szikvíznek, valamint Bodnár Dórának és Nagy Zsoltnak.

Képek a 4484 facebook oldalon!

Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.