Vendéglátóhely üzlettípusának bejelentési kötelezettsége

Tájékoztatom az Ibrány Város közigazgatási területén működő vendéglátó üzletek üzemeltetőit, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009 (IX.29) Kormányrendelet 31. §-a alapján a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a rendelet 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.

 

Ezen előírásra tekintettel kérem a vendéglátó üzletet/üzleteket működtetőket, illetve vendéglátó tevékenységet folytató kereskedőket, hogy a mellékelt nyomtatványt – külön- külön üzletenként, tevékenységenként – kitölteni és a fenti határidőig megküldeni szíveskedjenek!

A bejelentést, mint gazdálkodó szervezet az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9. § (1) bekezdésének aa) pontja alapján teheti meg, elektronikus úton, e-Papíron (https://epapir.gov.hu).

A gazdálkodó szervezet fogalma a polgári perrendtartásról szóló  2016. évi CXXX.tv. 7.§ (1) bekezdésének 6. pontja alapján: „gazdasági társaság, az európai részvénytársaság, az egyesülés, az európai gazdasági egyesülés, az európai területi társulás, a szövetkezet, a lakásszövetkezet, az európai szövetkezet, a vízgazdálkodási társulat, az erdőbirtokossági társulat, a külföldi székhelyű vállalat magyarországi fióktelepe, az állami vállalat, az egyéb állami gazdálkodó szerv, az egyes jogi személyek vállalata, a közös vállalat, a végrehajtói iroda, a közjegyzői iroda, az ügyvédi iroda, a szabadalmi ügyvivői iroda, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, az egyéni cég, továbbá az egyéni vállalkozó, emellett gazdálkodó tevékenységével összefüggő polgári jogi kapcsolataiban az állam, a helyi önkormányzat, a költségvetési szerv, jogszabály alapján a költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályokat alkalmazó egyéb jogi személy, az egyesület, a köztestület, valamint az alapítvány;”

Bakosiné Márton Mária
jegyző

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.