TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00039 Ibrány belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése

 

Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-2.1.3-15 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A benyújtott projekt TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00039 azonosítószámon, „Ibrány” belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése címen valósul meg.

A felhívás célja, a települések belterületi csapadékvíz elvezetései rendszerének kialakítása, fejlesztése, környezeti állapotának javítása, az ár-,belvíz-és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése. A belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. Ezzel összhangban 4694 méter újonnan létesített csapadék,-belvíz elvezető hálózat kerül megépítésre. A megvalósítás helyszínei: Nagyerdei út, Család utca, Katona József utca-Nefelejcs utca-Liliom utca, Ady Endre utca- Dobó István utca összekötő utca, Ady Endre utca-Ady Endre köz.

A tervezett projekt része egy záportározó kialakítása, ami biztosítja, hogy kizárólag a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizek kerüljenek elvezetésre. E mellett a tervezett nyomóvezeték biztosítja majd, hogy szárazabb időszakban a befogadóból megoldott legyen a vízvisszapótlás is.

Az elnyert támogatás összege: 249.484.204 Ft

A támogatás intenzitása: 100%.

 

 

 

 


 

Befejezéséhez közeledik a belvíz beruházás városunkban

Befejezéséhez közeledik a TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00039 Ibrány belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése.

Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-2.1.3-15 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A felhívás célja, a települések belterületi csapadékvíz elvezetései rendszerének kialakítása, fejlesztése, környezeti állapotának javítása, az ár-, belvíz-és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése.

A belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, ezzel összhangban újonnan létesített csapadék,-belvíz elvezető hálózat kerül megépítésre.

A megvalósítás helyszínei:

Nagyerdei út, Család utca, Katona József utca – Nefelejcs utca - Liliom utca, Ady Endre utca - Dobó István utca összekötő utca, Ady Endre utca - Ady Endre köz.

A tervezett projekt része egy záportározó kialakítása, ami biztosítja, hogy kizárólag a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizek kerüljenek elvezetésre. E mellett a tervezett nyomóvezeték biztosítja majd, hogy szárazabb időszakban a befogadóból megoldott legyen a vízvisszapótlás is.

Az elnyert támogatás összege: 249.484.204 Ft.

A támogatás intenzitása: 100 %.

A belterületi vízrendezés a települési vízgazdálkodás fontos területe. Magába foglalja a felesleges csapadékot és belvizeket összegyűjtő és elvezető zárt vagy nyílt belvízcsatorna hálózat kiépítését, a nyílt csatornák, településen áthaladó kisvízfolyások és tavak meder- és partrendezését, előbbiek vízszállítóképességének visszaállítását, azaz rekonstrukcióját.

Ezek a létesítmények, illetve medrek a kármegelőzési funkción túlmenően a kondicionáló felületek növelése révén emelik a lakókörnyezet színvonalát.
Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a településeken teljes körűen megépülő zárt csapadékvíz-elvezető hálózatok ne eredményezzék a talajvíz nagymértékű csökkenését, a település környezetének elsivatagosodását.

Cél a belterületen a kisvízfolyások árvízi kockázatának csökkentése, a belvízi elöntések mérséklése, illetve megelőzése. A bel- és csapadékvízzel való gazdálkodás fejlesztése.

 

 

 

 

 


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT IBRÁNYBAN A VÍZELVEZETŐ RENDSZER FEJLESZTÉSE

Európai uniós projekt keretében valósult meg Ibrány belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése. A Területi Operatív Program ehhez 249,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Ibrány Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra kerülő TOP-2.1.3-15-SB1-2016- 00039 kódszámú pályázaton 249.484.204.- Forint összegű uniós támogatást nyert.

A projekt általános célja a település belterületi csapadékvíz elvezetései rendszerének kialakítása, fejlesztése, környezeti állapotának javítása, az ár-,belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése volt.

A fejlesztés eredményeként megtörtént a Nagyerdei út, Család utca, Katona József utca – Nefelejcs utca -Liliom utca, Ady Endre utca - Dobó István utca összekötő utca, Ady Endre utca - Ady Endre köz belvízelvezető rendszerének fejlesztése.

A projekt része volt egy záportározó kialakítása, ami biztosítja, hogy kizárólag a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizek kerüljenek elvezetésre. E mellett nyomóvezeték biztosítja, hogy szárazabb időszakban a befogadóból megoldott legyen a vízvisszapótlás is.

Ezek a létesítmények, illetve medrek a kármegelőzési funkción túlmenően a kondicionáló felületek növelése révén emelik a lakókörnyezet színvonalát.

Kiemelt cél volt a belterületen a kisvízfolyások árvízi kockázatának csökkentése, a belvízi elöntések mérséklése, illetve megelőzése. A bel- és csapadékvízzel való gazdálkodás fejlesztése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.