TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00033 Munkába járást segítő kerékpárút építése Ibrány Városban

 

Sajtóközlemény

Ibrány város Önkormányzata sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 keretében kiírt TOP-3.1.1-15 kódszámú, Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. Az elnyert támogatás összege: 76.342.900Ft, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosít.

A támogatás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00033 azonosítószámú, Munkába járást segítő kerékpárút építése Ibrány Városban című projekt keretében két külön helyszínen valósul meg Kerékpárosbarát fejlesztés. Az első, és egyben az új kerékpárút létesítésének helyszíne az Ibrány külterületén, a 38031számú út mentén (Nagyerdő- Ipartelep utca) kerül kialakításra. Az újonnan építendő kerékpárút hossza 700méter. A másik a 3821. számú út (Nagyhalászi utca) mentén a már meglévő kerékpárút 3 méterre szélesítését és felújítását foglalja magába 378 méter hosszban. A projekt megvalósításával javul a település közlekedésbiztonsága.

 

 

 

 


 

Kerékpárút átadás

November 8-án 10 órai kezdettel ünnepélyesen átadták a TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00033 azonosítószámú "Munkába járást segítő kerékpárút építése Ibrány Városban" című projekt keretében két külön helyszínen megvalósult kerékpárutakat.

Az átadási ceremónián részt vett Dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselőnk és Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke.

Trencsényi Imre polgármester köszöntő gondolatait követően Dr. Vinnai Győző mondott beszédet, majd Vass László református nagytiszteletű úr megáldotta az új kerékpárút szakaszokat.

Az új kerékpárút létesítésének helyszíne az Ibrány külterületén, a 38031 számú út mentén (Nagyerdő- Ipartelep utca) került kialakításra, hossza 700 méter. A másik a 3821. számú út mentén a már meglévő kerékpárút 3 méterre szélesítését és felújítását foglalta magába 378 méter hosszban.

A projekt megvalósításával jelentősen javult a település közlekedésbiztonsága.

A fejlesztéssel olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósultak meg településünkön, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető kisvárosi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

Az ünnepség végén egy tombolasorsolásra is sor került, hiszen, aki ezen a napon 7:00 és 9:00 között Ibrányban a Hősök terén a kerékpárral közlekedett egy tombolaszelvényt kapott, amelynek sorsolásra az ünnepélyes átadási ceremónia keretében került sor. A fődíj egy kerékpár volt.

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/ker%C3%A9kp%C3%A1r%C3%BAt-%C3%A1tad%C3%A1s

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.