TOP-4.3.1-15-SB1-2016-00003 „Leromlott városi területek rehabilitációja Ibrányban”

Sajtóközlemény

 Ibrány Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.3.1-15 kódszámú, Leromlott városi területek rehabilitációja című felhívásra.
A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a 310.588.999 Ft összegű Európai Uniós támogatás segítségével az alábbi tevékenységek valósulhatnak meg a TOP-4.3.1-15-SB1-2016-00003 azonosítószámú, „Leromlott városi területek rehabilitáció Ibrányban” elnevezésű projekt keretén belül:
 
•    3 db iker lakóház építése, amelyekben összesen 6 db modern szociális bérlakásként hasznosítható lakóegység kerül kialakításra
•    1 db modern szociális bérlakás felújítása, átalakítása, 2 lakóegység kialakításával
•    1 db szolgálati lakás kialakítása
•    Közösségi Ház építése a Kossuth utcán
•    Foglalkoztató műhely kialakítása
•    Közösségi játszótér, labdarúgó pálya és közpark építése a Kóiban
•    Út-, járda –és közműépítés a Belfő (volt Sallai Imre) utcában
•    Közösségi tér kialakítása a Bessenyei utcában
•    Térfigyelő kamerarendszer telepítése a Belfő és Kói utcában
A projektben foglalt építési tevékenységek várhatóan 2018. nyarán kezdődnek meg.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


 

Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-4.3.1-15 kódszámú, Leromlott városi területek rehabilitációja című felhívásra.

A felhívás célja a telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítése, az önszerveződésre, stratégiai jövőformálásra képes helyi és térségi közösségek kialakítása.

A fejlesztés az Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatásával valósulhat meg a TOP-4.3.1-15-SB1-2016-00003 azonosítószámú, „Leromlott városi területeke rehabilitációja Ibrányban” elnevezésű projekt keretein belül.

Az elnyert támogatás összege: 310.588.999 Ft.

A felhívás célja az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés uniós stratégiával és „Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2014-2020-as fejlesztési időszakra” c. dokumentummal összhangban a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

A megvalósítás helyszínei:
Nagyerdő u., Bem apó u., Zrínyi u., Kossuth Lajos u., Ibrány belterület 2109/1 hrsz., Ady Endre u., Kói u., Belfő u., Bessenyei u.
 
A projektben foglalt építési munkálatok elkezdődtek a magasépítés vonatkozásában, a mélyépítés vonatkozásában a közbeszerzési eljárás előkészítése van folyamatban.

A projekt az alábbi tevékenységeket foglalja magában:
•    3 db iker lakóház építése, amelyekben összesen 6 db modern szociális bérlakás kerül kialakításra
•    1db szociális bérlakás felújításával 2 db modern szociális bérlakás kialakítása
•    1 db szolgálati lakás kialakítása
•    Közösségi Ház építése, eszközeinek beszerzése
•    Foglalkoztató műhely kialakítása, eszközeinek beszerzése
•    Közösségi játszótér, labdarúgó pálya és közpark építése a Kói utcában
•    Út-, járda –és közműépítés a Belfő utcában
•    Közösségi tér kialakítása a Bessenyei utcában
•    Térfigyelő kamerarendszer telepítése a Belfő és Kói utcában

A fejlesztések célja, hogy a hátrányos helyzetű lakosság életkörülményeit javítsák, ezzel segítve a társadalmi kohéziót, az épített környezet minőségi megújításával és a foglalkoztatásra, az oktatásra, az egészségügyre, a szociális szolgáltatásokra, a közösségfejlesztésre, a közbiztonságra és az elkülönülés megszüntetésére irányuló komplex tevékenységek által.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


 

Szociális bérlakások átadása

A műszaki átadást követően június 25-én, 15 órakor ünnepélyesen is átadták a „Leromlott városi területek rehabilitációja Ibrányban” projekt keretében megvalósult szociális bérlakásokat.

Trencsényi Imre, Ibrány polgármestere elmondta, a támogatási szerződést 2018 januárjában írták alá, s a pályázat keretében megépült bérlakásokat hamarosan egy foglalkoztató műhely és egy közösségi ház is követi a település szegregátumában élők részére. A Kói településrészen játszótér, labdarúgópálya és járda épül a jövőben, hogy szebbé tegye az ott élők lakókörnyezetét. A támogatás összege több mint 310 millió forint volt, s nagy örömünkre helyi alvállalkozók is lehetőséget kaptak a kivitelezésben, akik minőségi munkát végeztek – avatta be a projekt részleteibe a jelenlévőket Ibrány polgármestere. Kilenc darab 60 m2-es, modern, alacsony rezsiköltségű, energiatakarékos lakás épült meg a pályázat keretén belül, melyből nyolc szociális bérlakásként, egy pedig szolgálati lakásként funkcionál a továbbiakban.

Polgármester úr megköszönte a megyei közgyűlés és Seszták Oszkár, a közgyűlés elnökének segítségét a pályázat megvalósításában, majd hozzátette: a lakhatás és a munkahelyteremtés a két legfontosabb prioritás a településen. A most átadott kilenc lakás mellett önerőből két továbbit épít az önkormányzat, hiszen támogatni szeretnék a fiatalok letelepedését a városban. A lakásokra óriási igény van, ezért keresik a további lehetőségeket.

A bérlőket a képviselő-testület jelöli ki, s számos feltétele van annak, hogy valaki megkaphassa a vadonatúj ingatlanok valamelyikének kulcsait. A fizetőképesség szintén nagyon fontos a bérlők meghatározásánál, hiszen jövedelemmel kell rendelkezni ahhoz, hogy a kedvezményes bérleti díjat, és a rezsit kifizessék a majdani lakók. A feltételek összességéből egy komplex ajánlás készül, amely alapján hozza meg a képviselő-testület a döntését - zárta mondandóját Trencsényi Imre.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő az átadóünnepségen elmondta, a bérlakásokkal azokon segítenek, akik szegénységben vagy mélyszegénységben élnek, s az ő támogatásukért minden nap sokat kell tenni. Nagyon fontos társadalmi érdek, hogy megakadályozzák azoknak a lecsúszását, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy saját lakást vegyenek, esetleg piaci áron lakást béreljenek.

Erre jelentenek megoldást a szociális bérlakások. Ezek az emberek könnyen a társadalom perifériájára szorulhatnak, ezért a lakhatás támogatását előre soroljuk, nemcsak a megyeszékhelyeken, hanem az Ibrányhoz hasonló kisvárosokban is – hívta fel a figyelmet Dr. Vinnai Győző, és hozzátette, hogy az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők a kedvező feltételekkel igénybe vehető a szociális bérlakásokkal spórolni tudnak a kiadásaikon.

Dr. Vinnai Győző kiemelte: a vidéki kisvárosok lakosságmegtartó erejét növelni kell, hogy a fiatalok letelepedjenek. A jövőben tovább szeretnék erősíteni a bérlakás-programot, hogy azoknak is biztosítsák a lakhatást, akiknek nincs lehetőségük saját lakást építeni vagy vásárolni.

A bérlakásépítéssel nemcsak a rászorulókat és a fiatalokat segíthetjük, hanem azokat is, akiket valamilyen erős szál köt a településhez – mondta el a térség országgyűlési képviselője.

Ezt követően Vass László református nagytiszteletű úr megáldotta az épületet, majd sor került a nemzetiszínű szalag átvágására, az újonnan épült szociális bérlakások szimbolikus átadására.

Végül a jelenlévők belülről is szemügyre vehették az elkészült lakásokat.


 

Sajtóközlemény

A TOP-4.3.1-15-SB1-2016-00003 azonosítószámú, „Leromlott városi területek rehabilitációja Ibrányban” elnevezésű projekt megvalósítása során a telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítására, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítésére, az önszerveződésre, stratégiai jövőformálásra képes helyi és térségi közösségek kialakítására törekszünk.

A projektben foglalt építési munkálatok befejeződtek a magasépítés vonatkozásában, 8 db modern szociális bérlakás és 1 db szolgálati lakás került kialakításra, új közösségi ház és foglalkoztató műhely épült.
A mélyépítési munkálatok is kezdetét vették, a projektnek köszönhetően megvalósuló fejlesztések:
•    Közösségi játszótér, labdarúgó pálya és közpark épül a Kói utcában
•    Út-, járda –és közműépítés valósul meg a Belfő utcában
•    Közösségi tér kerül kialakításra a Bessenyei utcában
•    Térfigyelő kamerarendszer települ a Belfő és Kói utcában

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós támogatás segítségével valósul meg.


 

Fejlesztések a Kóiban

A TOP-4.3.1-15-SB1-2016-00003 azonosítószámú, „Leromlott városi területek rehabilitációja Ibrányban” elnevezésű projekt megvalósítása során közösségi játszótér, labdarúgó pálya és közpark épül a Kói utcában, út-, járda és közműépítés valósul meg a Belfő utcában, valamint térfigyelő kamerarendszer települ a Belfő és Kói utcában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.