TOP_Plusz-1.2.1-21 ”Ambrózy terv egy élhető, zöld, fejlődő Ibrányért”

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AMBRÓZY TERV MEGVALÓSÍTÁSA EGY ÉLHETŐ, ZÖLD, FEJLŐDŐ IBRÁNYÉRT

2022.12.01.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósulhat meg Ibrányban az ”Ambrózy terv egy élhető, zöld, fejlődő Ibrányért” című projekt. A vissza nem térítendő támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Az elnyert támogatás összege: 582,743 millió Ft.

A támogatás mértéke: 100%.

Az Önkormányzat 2021. évben széles körű társadalmi egyeztetésen nyugvó új, középtávú városfejlesztési stratégiát készített Ambrózy Terv elnevezéssel.

A TOP_Plusz-1.2.1-21 azonosító számú, „Élhető települések” című pályázati felhívásra benyújtott projekt 582,743 millió forint támogatásban részesült, melynek segítségével megvalósulhatnak az Ambrózy tervben megfogalmazott egyik projektelem.

A beruházáshoz kapcsolódó fejlesztések:

Korzó, Liget Ház kialakítása, a belváros funkcióbővítő fejlesztése. Új munkaügyi központ, kávézó, fitnesz terem, valamint két üzlethelyiség kerül kialakításra. Az épület zöld homlokzatot kap, a kávézó előtti részen a terasz megvalósításához kapcsolódóan köztér alakul ki, ahol okos pad kerül elhelyezésre.

Képtár, alkotóház és közösségi tér kialakítása. A képtárban Ibrány tulajdonában lévő, 130 db – os kortárs festmény gyűjtemény kerül bemutatásra. Az épület helyszínt biztosít továbbá kreatív képzőművészeti workshopoknak (pl.: kreatív élményfestészet).

Közlekedésbiztonsági fejlesztésként a Városliget és az Általános Iskola közötti területen okos zebra, a belvárosban további 3 gyalogátkelőhely valósul meg.

A Római Katolikus templom kertjében egy sétány kerül kiépítésre, melynek során a Civil Ház, a Római Katolikus Templom, valamint a Városliget kerül térben összekapcsolásra, parkosított zöldfelület kialakításával.

Új kreatív játszótérrel bővül a Városliget, valamint 300 méter hosszú rekortán futópálya kialakítása történik.
46 db kamerából álló térfigyelő rendszerrel gazdagodhat városunk.

Ibrány mobil applikáció és internetes portál jön létre.

Település zöldítése során 340 fa kerül ültetésre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.