30 év alatti fiatalok! Itt a nagy lehetőség!

Még mindig 4,5 millió  forint vissza nem térítendő támogatást kaphat az, aki jelentkezik a GINOP-5.1.9-17-17-2017-00004 számú, Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás elnevezésű, az Észak-alföldi régióban megvalósuló Európai Uniós pályázatra. Erről tartanak tájékoztatót január 17-én, pénteken, 18 órától a helyi művelődési központban.

 

A lehetőséggel bármely fiatal élhet, aki megfelel a következő kritériumoknak:

- regisztrált álláskereső / Ifjúsági Garancia Program résztvevője a jelentkezés napján (akár a regisztráció napján is elég bejelentkezni álláskeresőnek a kormányhivatalba),

- állandó lakcíme vagy tartózkodási helye van az Észak-alföldi régióban,

- 30 év alatti, és nincs vállalkozása, vagy társas vállalkozásban meghatározó részesedése.

Végzettség, szakmai tapasztalat nem számít. Jelentkezés a férőhelyek erejéig áll rendelkezésre! A leendő vállalkozót végig segítik; kap egy vállalkozási ismereteket nyújtó 106 órás ingyenes képzést (kb. 2-3 hét), majd üzleti terv tanácsadásokon készítik fel egy megfelelő üzleti terv megírására, amiben szintén segítséget kap.

A vállalkozást csak az üzleti terv jóváhagyását követően lehet megalakítani! A vállalkozás megalakítását követő 3 hónapon belül be kell nyújtani a támogatási kérelmet a Magyar Államkincstárhoz! A vállalkozás székhelyének és telephelye(i)nek a régióban kell működnie a projekt 1+1 éves időszaka alatt.

A jelöltnek vállalnia kell, hogy a vissza nem térítendő támogatást követően a megalakult vállalkozást 1+1 évig működteti, és abban személyes közreműködőként részt vesz, főállású munkaviszony keretében. A második évben a vállalkozása árbevételének el kell érnie az egymillió forintot. Mellette munkát is vállalhat maximum 35 órás munkaviszony keretében. A regisztrációtól a vállalkozás alapításáig várhatóan 2-3 hónap telik el.

A projekt keretében az Észak-alföldi régióban 2.105 új vállalkozás indulhat, melyhez a jelentkezők fejenként a működésük első évére 4.573.800 forint  vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a Magyar Államkincstártól (100 százalékos támogatás), melyből 3,3 millió forintot bérre és annak járulékaira (önfoglalkoztatás), 1,3 millió forintot pedig szinte bármi másra (eszköz, szolgáltatás stb.) lehet felhasználni. Nem támogatható mezőgazdasági vállalkozás, sem felnőtt tematikájú, illetve 18 év feletti vendégkört kiszolgáló szolgáltatás sem, minden más viszont igen.

További részletekről a penzajovodhoz.hu olvashatnak!

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.