Árpád úti óvoda

Ibrány Városi Óvoda (Árpád út)

Cím: 4484 Ibrány, Árpád u. 60.

Telefon: 06 42/200-246

Intézményvezető-helyettes: Némethné Demjén Andrea

Web: http://ibranyovoda.hu/

 


 

Bemutatkozunk

Óvodánk 1981-ben nyitotta meg kapuját az óvodás gyermekek számára.

A három évvel ezelőtti átalakítás során egy tágas foglalkoztatót, logopédiai-fejlesztő szobát, megújult tálalókonyhát sikerült  kialakítani. Barátságos esztétikus környezetben három csoportban fogadjuk a gyermekeket, melyek homogén szervezésűek.

Csoportszobáink tágasak, világosak, esztétikusan a gyermekek igényeihez igazodva lettek berendezve. Eszközfelszereltségünk sokrétű. Az egészség megőrzését, a légzőszervi panaszok kezelését és preventív módon történő megelőzését segíti a 2012-ben kialakított só-szoba.

Parkosított udvarunkban, szép árnyas fák alatt találhatók az udvari játékeszközök, melyek segítik az egészséges mozgásfejlődést.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, nyugodt, családias, egészségre figyelő, érzelmi biztonságot nyújtó, óvodai élet. Fontosnak tartjuk a felnőtt és a gyermek sokszínű együttműködését, a játék elsődlegességét. A játékra alapozva szervezzük, a gyermekek igényeihez, életkori sajátosságaihoz igazított tevékenységeket, tapasztalatszerzéseket.

Szeretnénk, ha a gyerekek derűsen, boldogan tölthetnék mindennapjaikat az óvodában – sok élménnyel, tapasztalattal,  a játékos foglakozásokon keresztül jól felkészülten kerülnének az iskolába. Óvodánkban speciális tevékenységekkel is igyekszünk a gyermekek képességeit fejleszteni : okosító torna (alapozó terápia), kis kézműves foglalkozás , néptánc. A nagycsoportos gyermekek heti egy alkalommal úszás oktatáson vehetnek részt a városi Tanuszodában. A középső és nagycsoportos gyerekek hittan foglalkozáson ismerkednek a  Bibliai történetekkel Óvodánkban ettől a nevelési évtől kiemelkedő szerepet kap az idegen nyelvi nevelés, az angol nyelv intenzív, mégis játékos oktatása. A napi élet eseményeihez kapcsolódva „becsempésszük„ az angol nyelvet a gyermekek tudatába, másrészt napi komplex  angol foglalkozásokon vehetnek részt szakképzett pedagógusokkal.

Sok mozgással, játszva sajátítják el az angol nyelvet.

Heti rendszerességgel logopédus és pszichopedagógus foglalkozik az arra rászoruló gyermekekkel.

Fontosnak tartjuk a család – óvoda jó együttműködését. A szülők és a szülői szervezet évek óta hatékonyan segíti,  támogatja  az óvodai szakmai-nevelői munkánkat, hagyományainkat : Halloween parti , Télapó várás, Karácsonyi vásár,  Fenyőünnep, Óév búcsúztató, Farsang, Húsvéti tojáskeresés, Anyák napja, Gyermeknap, Évzáró.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÓVODÁST!

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.