Az összezártság növelheti az agressziót

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben az otthoni karantén, a kijárási korlátozások komoly és valós veszélyt jelenthet azok számára, akik erőszakos, bántalmazó élettárssal élnek együtt. Az összezártság növelheti az agressziót, az áldozatnak pedig sok esetben nincs hova menekülni.

 

A társadalmi kapcsolatok csökkentése, korlátozása elengedhetetlen a világjárvány megfékezésében, ám a kényszerű bezárkózás növelheti a családon belüli erőszak elkövetésének esélyét.

A statisztikák szerint a nők negyede szenved el valamilyen erőszakos cselekményt. Az érintettek átlagosan többször élnek át bántalmazást, mielőtt segítségért fordulnak, és sokszor csak akkor lépnek, amikor az agresszió már a gyerekeiket is közvetlenül érinti.

A bezártság fokozottan agresszívvá teheti az eleve abuzív személyeket, így a korlátozás veszélyesebb lehet, mint maga a koronavírus. Csapdahelyzetbe kerülnek az erőszakos partnerükkel sokszor elzárva azoktól a személyektől, szervezetektől, akik segíteni tudnának.

A jelenlegi helyzetben ráadásul olyan családokban is problémák akadhatnak, ahol korábban minden rendben ment.

Nehéz időket élünk. Most elengedhetetlen, hogy településünkön is jobban odafigyeljünk egymásra!

Ha észleli a veszélyt, ha tud olyan személyről, aki családon belüli agresszió áldozata, ne maradjon néma.

Településünkön forduljon segítségért Ibrány Város és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatához a 06 42/200-381, illetve a 06 30/ 589-1631-es telefonszámon.

Otthonában is lehet áldozat!

Ingyenes segélyvonal a nap 24 órájában: 06-80-20-55-20.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Szoboszlai Ildikó
intézményvezető

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.