Halottak Napján is biztonságban!

Október végén, november első napjaiban elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos, vannak olyan emberek, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat!

 

A Rendőrség idén is kiemelt figyelemmel biztosítja a temetők környékét, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott óvatosságukat, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Néhány jó tanács, melyet érdemes megfogadni:

•    A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül!
•    Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát, az ahhoz tartozó PIN kódot feleslegesen ne tartsanak maguknál!
•    Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a sírnál! Alkalom szüli a tolvajt!
•    A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására specializálták magukat!
•    A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradástechnikai berendezést), ha mégis az autóban kell hagyni, inkább tegyék értékeiket a csomagtartóba! Arra is figyeljenek oda, hogy ne a parkolóban pakolják át értékeiket a csomagtartóba, mivel ott lehetnek az elkövetők vagy tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, ha látják, melyik autót érdemes feltörni!
•    Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!
•    Autóbuszon közlekedőknek számítani kell arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfosztják Önöket kézitáskájuktól, pénztárcájuktól!

Mi szolgálunk és védünk, de tegyen Ön is saját biztonsága érdekében!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.