Kattanjon rá! - indul a Digitális Jólét Program lakossági eszközpályázata

A társadalmi és gazdasági felzárkóztatásra irányuló Digitális Jólét Program fő célja az informatikai eszközök használatának társadalmi kiszélesítése, a bennük rejlő lehetőségek és előnyök felismerése, valamint a digitálisan rászoruló személyek egyéni versenyképességének növelése.

A program keretében a Baktalórántházai, Ibrányi, Kemecsei, Kisvárdai, Nagykállói és Tiszavasvári járások településein – így „település neve”-n is – lakossági eszközpályázatra kerül sor, mely során összesen 2850 digitális eszköz ingyenes használatára nyílik lehetőség. A 2450 laptop és 400 táblagép leendő használói a pályázat keretében térítésmentes oktatáson vesznek részt, melyen elsajátíthatják az eszközök alapvető használatához szükséges ismereteket. A pályázaton azon személyek vehetnek részt, akik a kijelölt települések valamelyikén 2017. január 25. óta bejelentett, változatlan állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

A pályázati felhívás az alábbiak szerint határozza meg a résztvevők körét:

• nagycsaládosok,
• gyermeküket egyedül nevelő szülők,
• megváltozott munkaképességű személyek, fogyatékkal élők,
• nyilvántartott álláskeresők, közfoglalkoztatási programban részt vevők,
• 45 év feletti munkavállalók,
• aktív idősek (csak tabletre pályázhatnak).

További általános feltétel a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, a cselekvőképesség és a közműtartozás-mentesség. A nyertes pályázók digitális írástudásuknak megfelelően felnőttképzési programban kötelesek részt venni, illetve ezzel párhuzamosan egy évig internet-szolgáltatással is rendelkezniük kell. A pályázat részleteiről február közepén levélben kapnak értesítést az érintett települések lakói.

A részletes feltételekről www.emagyarorszag.hu/palyazat oldalon lehet tájékozódni.

A pályázatokat várhatóan 2017. február 13. és április 14. között lehet beadni személyesen, a „illetékes város” belvárosában kialakított programirodában, vagy online módon, illetve postai úton.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.