Mi óvodánk gyerekszemmel

Óvodánk korszerű körülmények között neveli az óvodás gyerekeket. Jelenleg működő 5 óvodai csoportban 113 gyermek tölti mindennapjait. Az alábbi néhány sorban és képkockában betekintést nyerhet intézményünk életébe. Várunk téged is óvodánkban!

 

https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/mi-ovodank-gyerekszemmel-IY7F4Y4G...

https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/mi-ovodank-gyerekszemmel-a0Wwpxmr...

 

Vásárhelyi Éva:

Én nagyon visszahúzódó gyermek voltam, nehezen ment az elszakadás a szüleimtől. Az oviban viszont vegyes csoportba kerültem, ahol a nagyok szinte anyáskodtak felettem. Nagyon büszke voltam az idősebbek barátságára, hogy mindig számíthattam rájuk a csoportban és az udvaron egyaránt. A legszívesebben a tavaszébresztő rendezvényekre emlékszem vissza, ahol én is szerepeltem minden évben a szülő-gyermek produkcióban. Utolsó ovis évemben már én szoktattam be az öcsémet, Sanyikát.

Vásárhelyi Sándor:

A nővérem Éci már ebbe az oviba járt, amikor én is ovis lettem. Nekem könnyen ment a beilleszkedés, hamar találtam barátokat. Az óvó nénik kedvesek voltak, és az ennivaló nagyon finom volt. Emlékszem mindig matekozni akartam, ezért reggelente a dada nénim matekfeladatokat írt nekem. Egyszer az ovis csoportunkkal elsétáltunk a házunkhoz és bejöttek játszani, meg sütizni. Erre nagyon büszke voltam. A vegyes csoport tetszett, mert nagycsoportos koromban már én szoktathattam be az unokatesóimat.

Vásárhelyi Dóra:

Én úgy érzem nagyon hamar kijártam az ovit. Talán már nem is mehetek vissza. Azért szeretem, mert sok barátom van, akikkel jókat tudunk játszani. Az udvar gyönyörű, és az udvari játékok szuperek. Legjobban színezni szeretek, de a pénteki tornaóra is a kedvencem. Izgalmasak a hittan órák is a tiszteletes bácsival, meg tavaly az angol, ahol sokat tanultam. Rengeteg program van:egészségnap, karácsony, farsang, nőnap, húsvét, anyák napja, a sok kézműves foglalkozás, ahol anyáékkal együtt dolgozunk. Büszke vagyok, hogy a tavaszébresztőn idén én is szerepeltem, mint nagycsoportos ovis. Rettentően élveztem a próbákat a művelődési házban, a tavaszi sétákat, a fagyizást. Kár, hogy már vége, még jártam volna.

 

Tarjányi Réka:

Tarjányi Rékának hívnak. A református Általános Iskolába járok. Első osztályos vagyok. Azért szerettem a „tükrös” oviba járni, mert kedvesek voltak velünk az óvó nénik. Külön foglalkozásokra járhattunk: néptáncra, hittanra. Sokat barkácsoltam, és az óvoda nagy udvarán sok játék volt, ahol szívesen játszottam a barátaimmal. A testvérem, Tibike is ide jár és a legkisebb testvérem is ide fog járni, ha megnő. Ti sem fogjátok megbánni, ha ebbe az oviba iratkoztok!

Kovács Bálint:

Kovács Bálintnak hívnak. A tiszateleki általános iskolába iratorr be anyukám, amikor kijártam az óvodát. Mind a ketten a „tükrös” oviba járunk Lillával, a tesómmal. Azért szerettünk oda járni, mert sokszor jött bábszínház az oviba. Lehetett járni úszni, néptáncra, és nagyon sokszor felléptünk a színpadon. Nagyon szerettem az oviba járni.

Fürj Ádám:

Nagyon sok élményem és emlékem van a Szabolcs úti óvodáról. Különösen a néptánc-oktatást és az ének-zenefoglalkozásokat szerettem. Úgy érzem, hogy elindított egy úton, amin most is járok. A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 4. osztályos tanulója vagyok. Itt tovább fejleszthetem az ének-zenéből tanultakat amit az óvodában sajátítottam el. Még mindig jó szívvel gondolok az óvodában eltöltött évekre. „Ez az én óvodám."

Óvodavezetői ajánlás

Óvodánk korszerű körülmények között neveli az óvodás gyerekeket. Jelenleg működő 5 óvodai csoportban 113 gyermek tölti mindennapjait.

11óvónő, 5dajka néni és egy pedagógiai asszisztens gondozza és neveli a hozzánk járó gyermekeket. Nevelőtestületünk a homogén életkorú csoportok szervezését helyezi előtérbe, de a csoportok alakítását az adott évben beiratkozott gyermekek száma, és korszerinti összetétele határozza meg. A gyermekek óvodában elöltött idejét úgy igyekszünk megszervezni és megtervezni, hogy mindig érezze az érzelmi biztonságot.

A világos, tágas csoportszobákban a mindennapi tevékenységek keretein belül mesélés verselés, ének, zene, énekes játék, gyermektánc, rajzolás, festés, mintázás és a külső világ tevékeny megismerése (környezet – matematika) valamint mozgás foglalkozásokat szervezünk. Fedett   teraszunk rossz idő esetén is biztosítja a friss levegőn való tartózkodás lehetőségét. Intézményünk só szobával is rendelkezik, amely segíti egészségmegőrző tevékenységünket is. Nevelőtestületünk folyamatosan törekszik a megújulásra, korszerű pedagógiai módszerek alkalmazására. Innovatív lehetőséggént 2019 szeptemberétől a Mozgáskotta komplex fejlesztőmódszert vezettük be óvodánkba. 2020 -2021 nevelési évben a Sakkjátszótér fejlesztő lehetőségeit kívánjuk alkalmazni a gyermekek sokszínű fejlesztéséhez.

Az óvodai nevelés a családi nevelést egészíti ki, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a családokkal való kapcsolat ápolására . Szülői szervezetünk aktív, részesei rendezvényeink szervezésének, és a lebonyolításának egyaránt. Közösségi napjainkon betekintési lehetőséget biztosítunk mindennapjaikba, amelyek során közösen találhatunk megoldást  nevelési problémákra, fejlesztési lehetőségekre. Hagyományosan szerveződő programjaink, jeles napjaink színesítik a gyermekekés a családjaik mindennapjait: Egészségnap, Márton-napi rendezvények, Adventi közösségi nap, Kisze-báb égetés, Anyanap, Gyermek heti programok. A gyermekek számára szükség szerint biztosítjuk külső szakemberek, logopédus, pszichológus, fejlesztő pedagógus segítségét a szakszolgálat munkatársai által.

Mindennapi óvodai életünket több fejlesztő tevékenységgel is gazdagítjuk heti 1-1 alkalommal. Ilyenek: Úszás, Néptánc, Játékos angol, Mozgáskotta-mozgás és képességfejlesztő foglalkozás. Egyéni igény alapján hittan foglalkozáson is részt vehetnek óvodásaink. Fejlesztőpedagógusi szakvizsgával rendelkező óvodapedagógusunk a képességeikben támogatásra szoruló gyermekek fejlesztését heti szinten segíti.

Szeretettel várunk minden óvodást!

"A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az." /Tari Annamária/

Tóth Balázsné
óvodavezető

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.