Tájékoztató

Ezúton is tájékoztatom a tisztelt lakosságot a 2020. május 18. napjától hatályba lépő rendelkezésekről. Magyarország Kormánya a 207/2020 (V.15.) Korm.rendeletében május 18-ától kezdődően tovább bővítette a szabad mozgással kapcsolatos lehetőségeit a vidéki lakosságnak.

 

Ezek a lehetőségek azonban még mindig nem jelentik teljes egészében a veszélyhelyzet kihirdetése előtti normál életvitelünk teljeskörű visszaállítását, de szép lassan – a kötelező maszk viselés és a védőtávolságok betartása mellett – az életünk elkezdhet a megszokott medrébe visszatérni.

Új lehetőség a mai naptól:

1. A vendéglátó üzletek belső, zárt részében is megengedett az étel és italfogyasztás, azonban az 1,5 méteres védőtávolság megtartása kötelező, s az ott dolgozók köteles az orrukat-szájukat eltakarni!

2. A szálláshelyek fogadhatnak vendégeket.

3. A védőtávolság betartásával már nem csak a közterületek, parkok – így városunkban a Városliget is – hanem a játszóterek is látogathatók.

2020. június 1 -jétől lehetőség lesz a temetést, házasságkötést követő 200 főt meg nem haladó létszámú családi esemény megtartására, - akár vendéglátó üzletben is, ahol zeneszolgáltatás is biztosítható. A védőtávolság megtartása azonban itt is kötelező (asztaltársaságonként 1,5 méter)!

Továbbra is fennmaradnak az alábbi előírások:

1. Mindenki köteles (a vele közös háztartásban élők kivételével) a más emberekkel történő érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, a másik embertől lehetőség szerint 1,5 méteres védőtávolságot tartani.

2. Mindenki köteles  továbbra is az üzletben vásárlás esetén a szájat és orrot eltakaró eszközt (maszkot, sálat, kendőt) viselni!  Ez vonatkozik minden vásárlóra és minden bolti dolgozóra egyaránt!

3. Mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön (buszon) a szájat és orrot eltakaró eszközt (maszkot, sálat, kendőt) viselni!

4. A 65. életévüket betöltött személyek továbbra is csak de. 9-12.00 óra közötti időben mehetnek az élelmiszer üzletebe, gyógyszertárba, drogériába és gyógyszert gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe!

5. Valamennyi üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat és látogatható.

6. A szolgáltatások szabadon igénybe vehetők, ezek az üzletek nyitva lehetnek.

7. Vallási közösségi szertartás és polgári házasságkötés, temetés most már tartható létszám korlátozás nélkül,- oly formában, hogy biztosítani kell a résztvevők számára az 1,5 méteres védőtávolság megtartását.

Kérem, hogy a fenti előírások betartására fordítsanak fokozott figyelmet, - elsősorban annak érdekében, hogy a járvány terjedését továbbra is meg tudjuk akadályozni.

Vegyék figyelembe, hogy aki ezen szabályokat megszegi, az szabálysértést követ el, s vele szemben 5000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő szabálysértési pénzbírság, vagy  5000 Ft-tól 100.000 Ft-ig  (ismételt elkövetés esetén 150.000 Ft-ig) terjedő összegű helyszíni bírság  szabható ki.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.