Ibrányi Nyugdíjas Egyesület 2013

Ibrány Város Képviselő-testülete az Ibrányi Nyugdíjasok Egyesülete részére a város kulturális életében kifejtett kiemelkedő tevékenységének elismeréseként, valamint a településért végzett közösségi munkájának köszöneteként Pro Urbe Emlékérem kitüntetést adományoz.

Az egyesület 2004. január 19-én alakult, jelenleg 80 fővel működik. Szép éveket az alkonyuló éveknek jelmondatuk jelenjen meg közös életükben, tartozzanak egy közösségbe, ahol tartalmas éveket tölthetnek. Programjaikat ennek értelmében szervezték: megtalálni cselekedeteiknek módját és mértékét. Ne vegyen rajtuk erőt az öregkori beszűkülés, ne legyenek terhére másoknak, gyerekeiknek.

E korosztály életét munkával töltötte. „Szeretném bejárni a földet” mottóval most ismerik meg kulturális örökségünket, szellemi és földrajzi nevezetességeinket, természeti szépségeinket.

Igen fontos és tartalmas éveket hagytak maguk mögött kulturális tevékenységükben. Három alkalommal rendezték meg a megyei nyugdíjas kulturális seregszemlét. Énekkart és tánccsoportot alakítottak, amelyekkel nem csupán városunk rendezvényein, hanem más településeken is sikerrel vettek részt. Működésüket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyugdíjas szervezet dicsérettel elismeri.